Prezentace Gauloises Yamahy

Oficiální prezentace továrního týmu Gauloises Yamaha proběhla dnes v japonském Tokiu.

V japonském Tokiu byl dnes poprvé v barvách roku 2005 oficiálně představený tým Gauloises Yamaha. Speciální tiskovou konferenci zorganizovala továrna Yamaha, jejíž čelní představitelé byli u řečnického stolu doplnění o šéfa továrního týmu Davide Brivia, i oba tovární jezdce Valentina Rossiho a Colina Edwardse.
"Před zahájením sezóny jsme hodně testovali," říkal dnes v Tokiu Valentino Rossi. "Ještě sice vše není na 100%, ale motor i podvozek je již mnohem lepší než v loňském roce. Je hezké vidět motocykl M1 v jeho konečném barevném provedení. Doufám, že letos budu moci opět vyhrát titul, ale zvítězit není nikdy snadné. Byl jsem šťastný, že jsem vloni zvítězil na devíti okruzích, myslím, že je to dobrý cíl pro letošní rok. Doufám, že mi všichni budou fandit!"
"Naposledy jsem byl s Yamahou v roce 1998 v mistrovství superbiků a jsem velmi šťastný, že jsem se vrátil," doplnil Rossiho nedávno 31-letý Američan Colin Edwards. "Viděl jsem jak dobrý tým a motocykl byla Yamaha minulý rok, byl jsem proto velmi vzrušený, když jsem dostal nabídku vrátit se k Yamaze. Jsem také rád, že se letos pojede závod v americké Laguna Sece. Doufám, že se tam dobře představím. Ve všech závodech pojedu na svém maximu."
Ze strany továrny Yamaha byli tiskové konferenci přítomní pan Tsuneji Togami (generální ředitel Yamaha Motor Co.), pan Masao Furusawa (generální manažer) a pan Shigeto Kitagawa (šéf oddělení vývoje YZR M1). Pan Kitagawa při svém proslovu vyzdvihl čtyři klíčové oblasti nového motocyklu Yamaha YZR M1 2005 – zlepšení rovnováhy v závislosti na stabilitě, zvýšení akcelerace a maximální rychlosti, vyrovnání vysokého výkonu a úspory paliva, zvýšení robustnosti motocyklu v závislosti na podmínkách okruhu.
Valentino Rossi a Colin Edwards ihned po tiskové konferenci odletěli směrem Austrálie, kde na okruhu Phillip Island budou pokračovat ve dnech 9. – 11. března v testovacím programu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist