Prezentace Ducati Marlboro

V lyžařském letovisku Madonna di Campiglio proběhla dvoudenní prezentace továrního týmu Ducati Marlboro.

V italském lyžařském středisku Madonna di Campiglio absolvoval tovární tým Ducati Marlboro každoroční setkání s novináři. Na svahách v Trentinu se dva dny proháněli vedle přítomných novinářů i oba piloti tohoto týmu Loris Capirossi a Carlos Checa. Tisková konference organizovaná u této příležitosti dala motocyklovému světu základní informace o tomto týmu a roce 2005.
"Během vývoje a stavby motocyklu pro letošní sezónu jsme byli provázení novou filozofií. Při srovnání GP4 a GP5 vidíme evoluci, ne revoluci," řekl na tiskové konferenci během prvního dne lyžování Claudio Domenicali.
Výraznou změnou je pro tým z italské Bologne změna dodavatele pneumatik, kterým se od letošní sezóny stává japonský koncern Bridgestone. S touto změnou přichází i nový projekt, jenž by měl ve spolupráci Bridgestone a Ducati co nejlépe optimalizovat pneumatiky pro motocykly Ducati Desmosedici. Oficiálním testovacím jezdcem tohoto projektu je japonský jezdec Shinichi Itoh, který byl doposud převážně spojován s motocykly Honda (již několik let pracuje jako testovací jezdec Bridgestone).
Ve čtvrtek byly na svahu lyžařského střediska představené již i samotné motocykly Ducati Desmosedici GP5. Společně s motocykly byl představen i testovací plán továrního týmu Ducati Desmosedici. Vše začne 23. - 25. ledna na okruhu v malajsijském Sepangu. Pokračovat se bude opět v Sepangu, a to 11. - 13. února. Dále bude tým Ducati Marlboro testovat na okruhu Phillip Island (17. - 19. února) a poté na okruhu Losail v qatarském Doha (1. - 3. března). Poté bude na programu již oficiální IRTA test, který v Barceloně proběhne ve dnech 18. - 20. března.
Loris Capirossi
Příchod do Ducati v roce 2003 byl pro mne velmi důležitý. Jsem pyšný, že jsem se stal částí této rodiny, ve které jsem našel tým schopných a vášnivých lidí. První rok byl fantastický, naproti tomu byl však druhý rok trochu složitější. Tým pracoval dobře, zůstal sjednocený a já pracoval usilovně až do okamžiku, kdy jsem našel rovnováhu, kterou jsem hledal. Líbí se mi pneumatiky Bridgestone, zvláště přední, které jsou vhodné pro můj jezdecký styl. Je příliš brzo pro jakékoliv předpovědi, ale v tuto chvíli mohu alespoň říci, že jsem rád, že budeme brzo konkurenceschopní.
Carlos Checa
Vždy mě Ducati přitahovala a jsem rád, že jsem se stal její součástí. Již během prvních testů ve Španělsku jsem nalezl dobrý pocit z týmu a nového motocyklu. Samozřejmě mluvit o tom, co se stane je ještě hodně brzy, je před námi mnoho práce. Jsem však velmi motivovaný a připravený na tuto výzvu. Fotky z prezenční akce Ducati Marlboro (foto Ducati Corse)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist