Přestup Jorgeho Lorenza k Pramac Racing? „Mohlo by na tom být něco pravdy,“ řekl Miller

Novým působištěm Jorgeho Lorenza by od příštího roku mohl být satelitní tým Ducati – Pramac Racing. Na čtvrteční tiskové konferenci před rakouskou Grand Prix Španělovo jednání s italským týmem nepřímo potvrdil Jack Miller.

„Co jsem slyšel, mohlo by na tom být něco pravdy,“ nevyvrátil spekulace Jack Miller, který v týmu Pramac Racing momentálně působí ještě s Francescem Bagnaiou. Pokud by Jorge Lorenzo k satelitu Ducati doopravdy přestoupil, musel by pravděpodobně jeden z dosavadních jezdců týmu z kola ven.

„Myslel jsem, že ještě čekáme na nějaké papíry, ale možná v tom bude něco jiného, nevím,“ uvedl Miller, kterému letos končí smlouva. „Uvidíme, co bude, až se Jorge vrátí z Malediv, nebo kde to vlastně je,“ rozesmál Australan přítomné jezdce a dodal: „Snažím se si svou práci odvádět jak nejlépe umím. Momentálně se tím nestresuji. Myslím, že pokud budu i nadále jezdit tak jako teď, budu tady i v příštím roce,“ věří Jack Miller, kterému zástupci Pramac Racing potvrdili, že by s ním rádi spolupracovali i nadále.

Zprávy o konci Jorgeho Lorenza u Hondy se paddockem nesly již delší dobu, hovořilo se dokonce o konci jeho kariéry. Moudřejší však v tomto směru nebyl ani Španělův krajan Marc Márquez, jenž se ke svému týmovému kolegovi vyjádřil poměrně ostřeji. „Co vím, tak Jorge má ještě rok smlouvu s Hondou. Jorge je ale Jorge a jak říká, není to jen skvělý jezdec, ale je to šampion. A pokud je doopravdy šampion, má teď k dispozici motocykl, který už mistrovství vyhrál. Měl by se tedy vrátit zpět a jezdit s Hondou na špici. Když vezmu v potaz jeho ego a ambice, tak to udělá. Protože pokud ne, nedosáhne svých ambicí ani snu.“

O vyjádření se byl požádán také Andrea Dovizioso, který však jen dodal: „Naprosto s Marcem souhlasím.“ Valentino Rossi pak připomněl, že za Lorenzovy výsledky z části mohou i jeho zdravotní problémy. „Několikrát ve velké rychlosti spadl a zranil se. Z určitého úhlu pohledu to dává smysl, ale nevím, co je na tom pravdy,“ řekl Ital.

Aktualizace: V pátek se ke spekulacím ohledně Jorgeho Lorenza vyjádřil Alberto Puig. „Nepřemýšlím o tom. Vím jen to, co víme všichni, a to je to, že s ním máme podepsanou dvouletou smlouvu, která končí v roce 2020. Takže vážně nevím nic více o spekulacích z paddocku nebo o tom, co lidi říkají. Můžu k tomu říct jen to, že Honda s Lorenzem tento a příští rok počítá."

Další vyjádření pak přidal také Jack Miller. Ten o svou budoucnost v motocyklovém sportu strach nemá. „Po tiskové konferenci mi volali lidi z několika manufaktur, karty jsou rozhodně na mé straně. Mám několik možností. Ale rád bych zůstal tady," prozradil čtyřiadvacetiletý Australan, kterého zamrzelo, že se o situaci ohledně Lorenza dozvěděli někteří dříve než on. „Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Zjistil jsem to až včera (pozn. red. ve čtvrtek). Někteří o tom už ale věděli dříve. Zjevně jsem to minulý týden nemusel vědět. Každopádně, nejsem z toho vystresovaný."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KulímR1 přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Normik přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist