Přestávka končí, za týden opět v akci

Tom Lϋthi, Sandro Cortese a celý náš tým se těší na domácí GP České republiky v Brně.

Úřadující mistr světa ve třídě 125 a obhájce vítězství v GP České republiky, Tom Lϋthi, se po krátké dovolené, kterou částečně trávil doma v Lindenu a částečně také u moře, celý tento týden se svým kondičním trenérem připravoval ve švýcarském alpském středisku Verbier. Zde bylo jeho denním chlebem zdolávání místních vrcholů na horském kole, aby se tak opět dostal do stoprocentní fyzické kondice pro jeden z nejdůležitějších závodů našeho týmu v letošním mistrovství světa.
Ještě máme v živé paměti Tomovo loňské vítězství v GP České republiky, které také bylo důležitým krokem ke zisku titulu mistra světa ve třídě 125. Tom zde v závěrečných kolech ujel svým soupeřům ve vedoucí skupině, Kalliovi, Simoncellimu a Pasinimu, a získal pro náš tým vysněné vítězství na domácí trati. Tom by letos velmi rád na svém oblíbeném brněnském okruhu svůj loňský úspěch zopakoval, ale vzhledem k vývoji sezóny, která se zatím vyznačuje technickou převahou strojů koncernu Piaggio (Aprilia, Derbi, Gilera), to bude velmi obtížné. Cílem tak zůstává, jako v každém letošním závodě, výkon na úrovni první skupiny a pořadí prvního motocyklu Honda v cíli. Maximálně spokojeni pak budeme s pódiovým umístěním.
V průběžném celkovém pořadí patří T. Lϋthimu 7. místo s 80 dosaženými body. Na prvního Bautistu ztrácí propastných 125 bodů, takže je již prakticky vyloučena obhajoba titulu. Tom se tedy soustředí na dosažení úspěchů v jednotlivých GP, kde by rád do konce sezóny opět zažil radostný pocit vítězství.
Náš druhý pilot Sandro Cortese se v posledních závodech zlepšil po taktické stránce, tolik již v nadějných pozicích během závodů neriskoval a na své konto si dvěma 14. (GP Holandska, GP Velké Británie) a jedním 13. místem (GP Německa) připsal 7 bodů. Celkem jich má 8 a v průběžném celkovém pořadí mu patří 21. místo. Věříme, že se Sandro na okruhu v Brně opět prosadí mezi bodovanou patnáctku, kam náš teprve šestnáctiletý pilot jezdeckou kvalitou nepochybně patří. Zde rovněž připomeňme jeho loňský fantastický kvalifikační výsledek, kdy obsadil 6. místo!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist