Přes BSB a WSBK až úplně nahoru

Tým Suzuki MotoGP ví velmi dobře, co pro ně znamenal John Hopkins. Nyní se má tento Američan - cíleně - vrátit přes závody BSB a WSBK až do nejvyššího poschodí, tedy do MotoGP.

Tým Suzuki MotoGP-Team dobře ví, koho měl v jezdci Johnu Hopkinsovi. A nyní se pro amerického pilota otvírá nová šance, druhá kapitola jeho kariéry u Suzuki. 

Hopkins pojede letos seriál BSB ve Velké Británii, což není pro naše čtenáře ostatně žádná novinka. A nejen to, dostane také divokou kartu pro Donington. Suzuki chce prostě 27-letého jezdce cíleně připravit a dostat ho znovu do světové špičky v MotoGP.

"Aktuální plán je jasný, ještě musíme vyřešit několik detailů, aby se John definitivně objevil koncem března na evropském závodě superbiků v Doningtonu, tedy ještě dříve než začne sezóna BSB v dubnu v Brands Hatch.", říká mj. týmový šéf Rizla Suzuki v MotoGP Paul Denning pro Crash.net.


Suzuki a Hopkins jsou totiž svázáni hodně blízko pohromadě. Ovšem nejdříve musí Američan dostat svou kariéru do patřičného tempa. "Od svých 17-ti let je John v cirkuse Grand Prix a dostal se i díky mnoha bolestem a s obrovským nasazením až na nejvyšší možnou úroveň. Jel pro nás neuvěřitelný rok 2007 a pokud by tehdy neexistoval jistý Mr. Stoner, který všechny poslal na druhou kolej, tak by John jistě jeden závod také vyhrál"

Denning nepochybuje ani sekundu o Hopkinsově talentu, ačkoliv tomu v posledních rocích zrovna růže na zahradě nekvetly. "Zranění vedou nejen k lidským problémům, ale i k dalším těžkostem. Naštěstí se operace jeho zápěstí super vydařila a když jsem ho potkal minulý rok v Laguně Sece, tak vypadal tělesně hodně fit, zdravý, koncentrovaný a připravený.  Prostě jsem získal pocit, že je připraven znovu bojovat a opět odvádět dobrý job".


Denning by nyní chtěl Hopkinse velmi rád cíleně nasměrovat na úspěchy: "Jsme opravdu napnuti, John je neuvěřitelně koncentrovaný a odhodlaný vrátit se do nejvyššího poschodí závodění, tedy do MotoGP. Neděláme si ale žádné iluze, ovšem je možné pokusit se s Johnem podniknout stejnou cestu jako se Sylvainem Guintolim v roce 2009, tedy připravit mu odrazový můstek na Top level. Jsme připraveni mu pomoci, a pokud se to podaří, tak budu hodně šťastný. Vždyť John má teprve 27 let a před sebou ještě hodně možností".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist