Překoná konečně Hopkins první zatáčku?

Velkou otázkou nejen pro továrnu Suzuki je, zda John Hopkins dokáže překonat prokletí první zatáčky okruhu Twin Ring v Motegi.

John Hopkins poprvé od oznámení o podpisu další smlouvy s továrnou Suzuki usedne do sedla motocyklu GSV-R a vydá se společně se svým kolegou Kenny Robertsem jr. vstříc tréninkům, kvalifikaci a závodu nejprestižnější motocyklové třídy MotoGP. John má na okruh v Motegi velmi rozporuplné vzpomínky, vždyť právě na tomto okruhu v posledních dvou letech vypadl ze závodu vždy hned v první zatáčce po startu. V roce 2003 byl dokonce označen za viníka havárie a nesměl startovat v následujícím závodě, vloni havaroval naopak po chybě jiného jezdce, když do samotného závodu startoval ze své prozatím nejlepší startovní pozice, tedy ze druhého místa.
Hopperův kolega Kenny Roberts jr. vyrazí v neděli ke svému stému závodu s motocyklem Suzuki, čímž se stane teprve druhým jezdcem, kterému se to na motocyklu tohoto japonského výrobce podařilo. Doposavad se primátem může chlubit Kevin Schwantz, který ve své době vyjel na motocyklu Suzuki ke 104 závodům. Pokud tedy bude Roberts startovat ve všech letošních zbývajících závodech, stane se jezdcem s největším počtem startů na motocyklu Suzuki. Roberts také doufá, že se letos nepřimotá do hromadného pádu jako v loňském roce, kdy po havárii v úvodní zatáčce závodu vynechal se zraněním zbytek sezóny.
Paul Danning – manažer týmu Suzuki MotoGP
Do Japonska přijíždíme po frustrujícím závodě, ale také po úspěšném testování v Brně, kde jsme zkoušeli úplně nové nastavení GSV-R. Toto nastavení pracovalo velmi dobře zvláště během závodního testu. Velmi dobře pracovala také poslední generace závodních pneumatik Bridgestone, byli jsme schopni udržet dobrou rychlost o deset kol déle. Motocykl a pneumatiky se patrně pro okruh v Motegi hodí, v minulosti tam také dobře jezdili Kenny i John. Profesionální výkon hodlá odvést i celý tým, který pojede svou další domácí Grand Prix. Bude tam hodně našich fanoušků a hodně zaměstnanců továrny a my je budeme chtít vyprovodit domů se spokojenou náladou.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist