Představení týmu Go&Fun Gresini

Včera se konala v paláci Roialto v Milaně prezentace jednoho z největších týmů v paddocku GP, tedy stáje vedené Faustem Gresinim. Ex-mistr světa nasadí v každé ze tří objemových kubatur po dvou pilotech.

16 let patří tým Gresini k prominentním satelitním stájím v paddocku GP. Doposavadními největšími úspěchy byly zisky titulů mistra světa v kubaturách 250 ccm a Moto2 zásluhou Daijira Kata (2001) a Toniho Eliase (2010), ovšem za tým závodili i takové jezdecké kalibry jako Sete Gibernau, Marco Melandri či Marco Simoncelli.

Do letošní sezony 2013 nastupuje tým s novým sponzorem a v nových barvách: Go&Fun, tedy “Green Energy Drink”, jenž vystřídal potravinářský řetězec San Carlo - ten odešel k týmu Team Italia FIM do Moto3.

Tým dvojnásobného mistra světa do 125-ccm Fausta Gresiniho patří k několika málo týmům v paddocku GP, který nasadí do všech objemových kubatur po 2 pilotech, tedy celkem šest.
V královské kubatuře MotoGP nastoupí pod názvem Go&Fun Honda Gresini. Jako vůbec jediná stáj ve 24-členném startovním poli MS-MotoGP pojede jak s jedním prototypovým motocyklem, tak i jedním specifikace biku CR. Španěl  Alvaro Bautista (28) bude pilotovat motocykl Honda RC213V, zatímco Australan Bryan Staring (25) nahradí v sedle biku CRT FTR-Honda Michele Pirra, který odešel k Ducati jako testovací jezdec.

Rovněž v MS-Moto3 pojede tým v bílo-zelených barvách nového sponzora. Za Gresiniho budou závodit Niccolò Antonelli (17) a Rooki GP Lorenzo Baldassarri (16), vítěz seriálu Red-Bull-Rookies 2011, kteří budou mít k dispozici motocykly FTR-Honda.

V MS-Moto2 se neočekávají žádné převratné výsledky, Fausto Gresini dává šanci dvěma asijským pilotům, kteří pojedou motocykly Suter MMX2: V týmu zůstává 24-letý Ratthapark Wilairot z Thajska (Honda Gresini Moto2), nově přišel 23-letý Doni Tata Pradita z Indonésie (Federal Oil Gresini Moto2), který tak bude v Kataru slavit comeback po 4 rocích.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist