Předsezónní prezentace

Během posledních dnů proběhlo také oficiální představení několika týmů Mistrovství světa 125 a 250 ccm.

Měsíc před zahájením Mistrovství světa silničních motocyklů probíhá každoročně mnoho prezentací jednotlivých týmů, nejinak tomu je i v letošním roce, kde doslova po celé Evropě předvádějí týmy své jezdce a motocykly. Podívejme se nyní v krátkosti na několik prezentací týmů z nižších objemových tříd, tedy na prezentace týmů Mistrovství světa 125 a 250 ccm.
Poblíž italského města Trevisio, přesněji v Cison di Val Marino, proběhla oficiální prezentace továrního týmu Fantic Motor GP Team, který nasadí do šampionátu třídy 250 ccm zcela nový motocykl Fantic R250. V sedle nového stroje budou sedět Francouz Arnaud Vincent a italský mladík Gabriele Ferro. Oba jezdci jsou připravení, oba při prezentaci vyjádřili spokojenost a velkou motivaci. Důležité bude, jak dokáže motocykl připravit hlavní technik Franco Moro, který k Fanticu přešel od továrního týmu Aprilie, kde v minulosti pracoval pro špičkové jezdce formátu Maxe Biaggiho, Tetsuy Harady či Lorise Capirossiho. "Za poslední dva roky vidíme jak se třída 250 ccm stále více profesionalizuje," řekl Moro při prezentace týmu Fantic GP. "Vstoupit do této třídy potřebuje velkou odvahu. Já bych chtěl přijmou tuto výzvu. S mým týmem a s podporou CRP Technology si jsem jistý, že můžeme dosáhnout dobrých výsledků."
Dalším týmem, který prezentoval v Itálii své aktivity, byl tým 3C Racing, jenž v Římě představil nejen své mladé jezdce Mattiu Pasiniho a Manuela Hérnandeze, ale i svého majitele – italského fotbalistu Francesca Tottiho. Na tiskové konferenci byl představen projekt s názvem Totti Top Sport, který se bude zaměřovat na mladé sportovce, ale i nové motocykly Aprilia, na kterých pojedou Tottiho jezdci s tovární podporou. Manažeři týmu 3C Racing pp. Christian Lundberg a Valerio Sbarra prezentovali své cíle, které předpokládají do tří let zisk světového titulu. Poté samotný Francesco Totti vyjádřil potěšení nad svým týmem: "vždy jsem miloval motocykly. Byl jsem zvyklý fandit Rossimu, nyní stojím na 100% za Mattiou a Manuelem. Rád bych brzo sám testoval motocykl, chtěl bych alespoň jednou mít pocit jaký obvykle zažívají závodníci," prohlásil Totti.
Divadlo Giuseppe Verdiniho v italské Ceseně zažilo naopak prezentaci již zaběhlého týmu Matteoni Racing, který v letošní sezóně představí v šampionátu třídy 250 ccm Mirka Giansantiho a ve třídě 125 ccm sedmnáctiletého Raffaela de Rosu. Již pátou sezónu v týmu Massimo Matteoniho prožije Mirko Giansanti, jenž po osmy letech ve třídě 125 ccm absolvuje debut ve čtvrtlitrech. Jeho zkušenost zcela jistě pomůže v přípravě konkurenceschopného motocyklu. Naopak mladý de Rosa prožije debut v nejslabším šampionátu, kde hodlá zasáhnout do celkového pořadí.
V maďarském hlavním městě Budapešť proběhla minulý týden motocyklová výstava. U této příležitosti představil svým fanouškům motocykl KTM 125 domácí závodník Gábor Talmacsi, jenž právě na stroji rakouského výrobce bude usilovat o svou životní sezónu. "Těším se na další testování a ještě více na první závod," řekl u této příležitosti jezdec týmu KTM Red Bull. "Jsem si jistý, že tato sezóna bude velmi úspěšná a doufám, že častokrát budu bojovat s nejlepšími jezdci."
Speciální prezentaci na okruhu Sachsenring v minulých dnech také uspořádal patnáctiletý Sascha Hommel, který v letošní sezóně absolvuje debut v továrním týmu Malaguti Racing Team. "Vím, že se musím ještě hodně věcí naučit, ale pokusím se jezdit co nejvíce vpředu," řekl u této příležitosti Sascha Hommel, který se stane nejmladším německým jezdcem v historii Grand Prix. "Všechny okruhy budou pro mne nové, budu si na ně muset zvyknout stejně jako na motocykl a tým. Musím také připustit, že ani moje angličtina není nejlepší, musím proto na tom zapracovat a uvidím co se stane."
Svou prezentaci absolvoval také úspěšný tým pana Fiorenza Caponera Nocable.it Race Team, jenž v letošní sezóně bude disponovat třemi jezdci ve dvou třídách. Ve třídě 125 ccm se představí Marco Simoncelli a navrátilec Joan Olive, zatímco do vyšších třídy 250 ccm postoupil Němec Steve Jenkner. Pro slabší třídu dostal Caponera dva tovární motocykl Aprilia 125, ve dvěstěpadesátkách pojede Jenkner na kitovém motocyklu Aprilia RS250.
Důležitá prezentace proběhla také ve Španělsku, kde v motocyklové Barceloně představil tovární tým Caja Madrid Derbi Racing své piloty Pablo Nieta a Nicolase Terola. Oba jezdi při prezentaci prohlásili, že start na motocyklech Derbi je sen každého závodníka, tento sen se jim vyplnil. Navrátilec Nieto poté dodal, že věří ve svou sílu, a že v každém závodě bude bojovat o vítězství, a to za všech okolností. "Máme obrovský potenciál," řekl při prezentaci generální manažer týmu pan Giampiero Sacchi. "Vím, že naši soupeři mají stejný cíl, ale věřím v naše možnosti. Uděláme vše proto, abychom byli nejlepší na všech okruzích."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist