Pred testy IRTA v Jerezu

Zraneneho Americana Johna Hopkinse nahradi pri testech IRTA v Jerezu v tymu Rizla Suzuki japonsky pilot Kousuke Akiyoshi, ktery jednak jezdi japonsky sampionat superbiku a krome toho je i testovacim jezdcem Suzuki a spolecne s Nobuatsu Aokim se podili na vyvoji motocyklu GSV-R 800ccm "Gamma 7". Japonec Akiyoshi, dostal vloni prilezitost pri zavode MotoGP v Motegi, a s "wild card" skoncil v zavode na bodovanem 13. miste.

Tento oficielni testovaci tyden , na ktery se prihlasilo celkem 82 jezdcu vsech tri trid zacal dnes rano testovanim kubatury do 250 ccm a to pochopitelne s ucasti jedineho ceskeho tymu v serialu Grand Prix, brnenske staje Cardion AB Motoracing s jezdcem Karlem Abrahamem na motocyklu Aprilia RSW - RE. Na tyto IRTA testy je prihlaseno celkem 27 pilotu teto kubatury.
Nas bude pochopitelne dale velmi zajimat streda a ctvrtek, kdy se s novym tymem Valsir Seedorf Derbi predstavi velka ceska nadeje v letosnim motocyklovem sampionatu tridy do 125 ccm, prazsky jezdec Lukas Pesek na tovarnim motocyklu Derbi (Aprilia). Celkem se techto testu zucastni 31 jezdcu tridy do 125 ccm.
No a o trech vikendovych dnech dostanou pak na 4,4 km dlouhem okruhu v Catalunyi prilezitost vsichni jezdci kralovske kubatury, tedy celkem 24 jezdcu tridy MotoGP. A zde pujde krome jineho ve 40 minutovem kvalifikacnim treninku i o casy do souteze o BMW-Award, kdy se pocitaji casy ze vsech kvalifikacnich treninku zavodu Grand Prix plus cas z nasledujici nedele. A zde bych chtel pripomenout, ze lonskym celkovym vitezem se stal po zasluze novy mistr sveta Nicky Hayden na motocyklu Repsol Honda.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist