Před Assenem má Redding velké ambice

Sedmý závod sezony v Barceloně byl pro Scotta Reddinga letos nejúspěšnější a sedmým místem v cíli vyrovnal své maximum jezdce MotoGP, jehož loni dosáhl v závodech na okruzích Losail a Phillip Island. V Barceloně britský závodník využil pozávodního testu k tomu, aby zapracoval na nastavení pro mokrou dráhu a také byl velmi spokojen s jízdou RC213V na mokrém povrchu. Redding věří, že to vše může velmi dobře zužitkovat už o nadcházejícím víkendu TT v Assenu.

Dvaadvacetiletý Scott Redding je po sedmi kolech sezony průběžně třináctý a na první desítku mu schází dvanáct bodů. Pokud si povede stejně dobře, jak tomu bylo v Barceloně, může uvažovat o bitvě kolem pátého místa v závodě a do poloviny sezony stát na vrcholu první desítky, což je rozhodně jeho cílem. Dráhu v Assemu má jezdec týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing rád a věří, že se mu tam podaří zajet dobrý závod.

„Barcelona byla do této chvíle jedním z našich nejlepších závodů sezony a na tomto závodním víkendu potřebujeme dál stavět,“ řekl Scott Redding. „Assen je jedním z mých oblíbených okruhů. Je celkem rychlý, plynulý s jen pár ostrými zatáčkami, což by naši motorce možná mohlo o něco lépe sedět. Cílem je víkend zahájit výrazným způsobem a v závodu se pak o něco déle udržet druhé skupiny.“

„Před týdnem jsme si stěžovali na omezenou dobu na dráze po bouřce, která v Barceloně přerušila testování, ale můj cit s motorkou byl na mokru velmi dobrý, což by mohlo být důležité právě pro nadcházející víkend v Assenu, kde je možnost deště pokaždé hodně vysoká."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist