Pramac Racing představil svůj tým pro sezónu 2021, pojedou za něj Martin a Zarco

Tým Pramac Racing vyjede do nové sezóny s kompletně novým obsazením. Ve třídě MotoGP bude v jeho barvách debutovan Jorge Martin, ze stáje Esponsorama Racing pak přichází Johann Zarco.

Pramac Racing zůstane i v roce 2021 u svých tradičních barev, tedy u mixu červené, bílé, modré a černé. Jorge Martin a Johann Zarco pak dostanou stejné motocykly jako jejich kolegové z tovární Ducati, Jack Miller a Francesco Bagnaia.

Pro Španěla půjde o jeho debut v MotoGP. Závěr loňské sezóny se mu kvůli pozitivnímu testu na koronavir příliš nepovedl. Byl nucený vynechat dva závody v Misanu a přišel tak o možnost bojovat o titul světového šampiona.

„Všechno v MotoGP je pro mě nové. Jsem šťastný, že jsem v Pramacu u Ducati a nemůžu se dočkat, ať vyjdeme na trať. V minulosti jsem udělal pár chyb, ale teď jsem připravený na MotoGP. Doufám, že budu rychlý.  Můj otec jezdil v Ducati, takže je to pro mě splněný sen. Doufám, že se od Zarca hodně naučím,“ uvedl během prezentace týmu Martin.

 

Pro Johanna Zarca není působení v MotoGP žádnou novinkou. „Tohle je můj druhý rok u Ducati. Doufám, že prožijeme výborný rok a budeme bojovat o pódium. Minulý rok jsem se naučil spoustu věcí, ze kterých teď budu moci čerpat. Ducati nám minulý rok poskytovala velkou podporu a věřím, že když jsem teď v oficiálním týmu, bude to ještě lepší. Mám trochu odlišný jízdní styl než ostatní jezdci, takže bude i pro Gigiho výzvou připravit mi motorku, která mi bude vyhovovat,“ řekl Francouz.

Sezóna 2021 oficiálně začne 28. března závodem v Kataru. Ještě předtím v Losail proběhnou první předsezónní testy.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist