Pramac je zelený pro životní prostředí

Zatímco většina týmů zůstává věrná svým barvám, nebo je obměnňuje jen částečně, tak satelitní tým MotoGP Pramac Ducati vstupuje do této sezóny v úplně jiném zbarvení.

Takže móda nám zasáhla i motorky. Doposud každý říkal: Ducati = červená barva, a ono to může být i jinak. Aspoň se o to pokusil satelitní tým Pramac Ducati s jezdci Finem Mikou Kalliem a Španělem Aleixem Espargarem. 

"Oblečeny" do zelené barvy kvůli životnímu prostředí nebudou ovšem jen motorky se svými jezdci, nýbrž kompletní tým, pohybující se v paddocku. 

Nejen to, kvůli úspoře energie bude využit přímo v paddocku také solární příjem energie a větrník. 

Rovněž se bude v rámci možností recyklovat použitý materiál, tedy pokud to bude možné. 



"Chceme naším příkladem poukázat fanouškům MotoGP na důležité téma současnosti, tedy na ochranu životního prostředí", řekl mimo jiné týmový šéf Paolo Campinoti a k cílům letošní sezóny dodal: "Cílem je umístění do 8. místa. Aleix Espargaro nebude výsledkově moc vzdálen od Miky Kallia. Myslím si, že když pomineme silnou trojku (Rossi, Lorenzo a Stoner), tak je za nimi vše otevřené. Při posledním testu v Sepangu byly obě dvě oficiální motorky Ducati v Top 3, což je hrozně optimistické, neboť ty naše se od továrních vůbec neliší! Proto jsme měli s jezdci zvláštní schůzku, abychom pochopili v čem je problém. Prostě test v Kataru bude vypadat výsledkově úplně jinak."


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist