Pouze ctyri Hondy ve 250-kach

Svou hlavni podobu dostalo po finale ve Valencii i slozeni tovarnich tymu ve dvestepadestkach. A nezustal zde prakticky kamen na kameni !

Nejenze odchazi mistr sveta Daniel Pedrosa do kralovske kubatury MotoGP, ale do ni zamirili i Randy de Puinet a take Casey Stoner. A zatimco tym Fortuna Honda bude jezdit v roce 2006 tovarni Aprilie RSW, tak Argentinec “Seba” Porto pojede naopak Hondu RSW. A po rocni neuspesne anabazi se louci definitivne tym Fantic Motor.
MoviStar ??? Honda
Sebastian Porto (ARG)
Shuhei Aoyama (JPN)
Uplne nova dvojice pojede u manazera Alberta Puige. Prichazi Sebastian Porto a novy japonsky jezdec. Nebot nejen ve Spanelsku pecuji o “dorost”. I japonska motocyklova federace odstartovala novy program, ktery umoznuje od roku 2004 kazdy rok aktuelnimu mistru Japonska vstup do “nejvyssi ligy”. Takze po Yuki Takahashim uvidime v roce 2006 v mistrovstvi sveta mladsiho bratra Hiroshiho Aoyamy, Shuheiho. Ten se kvalifikoval v Motegi s divokou kartu do prvni rady.
Team Scot Kopron Honda
Andrea Dovizioso (ITA)
Yuki Takahashi (JPN)
Japonec Yuki Takahashi dostane jeste rok sanci na pristi sezonu.
KTM 250 GP
Manuel Poggiali (RSM)
Hiroshi Aoyama (JPN)
Nova dvojice na KTM, tedy Poggiali a H. Aoyama bude poprve testovat 28. az 30. listopadu v Jerezu. Australanu Anthony Westovi (ma 2-letou platnou smlouvu) byla nabidnuta moznost “tretiho jezdce”, nebo mu KTM pomuze k ziskani mista v jinem tymu (BQR Honda, Abruzzo Aprilia).
MS Aprilia
Alex de Angelis (RSM)
Marco Simoncelli (ITA)
Misto neuspesneho Simona Corsiho pojede jeho krajan Marco Simoncelli v oficielnim tovarnim tymu MS.
Fortuna Lotus Aprilia
Jorge Lorenzo (SPA)
Hector Barbera (SPA)
Tradicni staj Daniela Amatriana vymeni tovarni motocykly Honda za Aprilie a tak v sezone 2006 uvidime pouze 4 tovarni Hondy, letos jich ovsem jelo sest.
Repsol Aprilia
Mattia Pasini (ITA) ???
???
Jorge “Aspar” Martinez ztratil oba jezdce, nebot Porto odesel k Honde, a de Puinet do MotoGP na Kawasaki. A tak se hledaji novi piloti ! Mel by prijit Ital Mattia Pasini ze stopetadvacitek, kdo ale pojede druhou tovarni Aprilii RSW, se doposud nevi.
Team Aprilia Lucia Cecchinella
???
???
Sympaticky italsky manazer ztratil nejen sponzora Carreru, ale i oba piloty (Casey Stoner – odesel do MotoGP a Roberto Locatelli – zrejme ukonci zavodni karieru). A jelikoz se mu nepodarilo ziskat dostatek penez pro MotoGP, tak je osud staje nejasny…
Team Gilera ???
Simone Corsi (ITA) ???
Tovarna Gilera odchazi definitivne ze stopetadvacitek, ale Ital Simone Corsi by mel jednu Semi-Aprilii jet pod jmenem Gilera ve dvestepadesatkach !
Kiefer Castrol Honda
Dirk Heidolf (GER)
Franz Aschenbrenner (GER) ???
Anthony West (AUS) ???
Nemec Dirk Heidolf zustava, o druhem jezdci rozhodnou sponzorske penize.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist