Potvrzeno, podepsáno! Simoncelli k Hondě.

Dlouho se o tom pouze hovořilo v kuloárech, včera to Fausto Gresini oficiálně potvrdil na tiskové konferenci.

"Úřadující mistr světa dvěstěpadesátek Marco Simoncelli z Itálie, pojede v příštím roce královskou kubaturu MotoGP za tým San Carlo Gresini Honda", řekl včera na tiskové konferenci v Assenu šéf týmu Fausto Gresini. Jestli to bude místo Alex de Angelise nebo Toni Eliase, nebylo zatím nahlas oznámeno. 

"Radio paddock" přitom hlásí, že Simoncelliho novým týmovým kolegou na sezónu 2010 by měl být Marco Melandri, který by se tak po dvou sezónách opět ke svému bývalému týmu vrátil.

Ital Marco Simoncelli pojede v tomto italském týmu tovární motocykl Honda, tedy stejný motocykl jako mají k dispozici jezdci z tovární stáje Repsol Honda a jen se tak bude opakovat situace z loňska, kdy tovární motocykl HRC měl ve druhé polovoně k dispozici japonský jezdec Shinya Nakano a letos jezdí "továrnu" Španěl Toni Elias.

"Příští rok budu jednou částí týmu Gresini Honda. A jsem velmi šťastný, že to je italský tým. Myslím si, že budeme velmi silný tým a už se těším na spolupráci s Hondou a s Faustem. Jak hodně lidí jistě ví, jsem spřátelený s Valentinem Rossim a někdy společně trénujeme i motokross. Ale už se těším, až budu jezdit a bojovat příští rok proti němu", vysvětloval dále Marco Simoncelli.


A po Simoncellim - ten tedy už podepsal, a Bautistovi, chce do MotoGP i Hector Barbera

Jak potvrdil Barberův manažér Xavier Perez, byly navázány kontakty mezi Barberou a dvěma týmy MotoGP, týmem Honda Fausta Gresiniho a týmem Tech3 Yamaha Hervé Poncharala o účasti tohoto španělského jezdce v kubatuře MotoGP na rok 2010.

V současné době třetí muž průběžné tabulky mistrovství světa dvěstěpadesátek Hector Barbera má totiž v rukou jeden velký trumf, movitého sponzora Pepe World.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist