Posledni tajenka v MotoGP je vyresena

Nejen o tom, kdo pojede v pristim roce za Ilmor v MotoGP, ale i nektere dalsi prestupove novinky vam prinasi dalsi radky. A hlavne o tom, ze Lukas Pesek sice pojede na tovarni Derbi, ale ...

Ilmor SRT
Jeremy McWilliams (GBR)
Andrew Pitt (AUS)
Sve dva jezdce oznamila i posledni staj kralovske tridy MotoGP, tedy tym Ilmor SRT. Budou jimi celkem prekvapive veteran zavodnich drah, Ir Jeremy McWillims (42), ktery ma za sebou 175 startu v zavodech GP, z toho 117 v nejsilnejsi obsahove tride.: "Prvotridni motor, behem dvou dnu testovani jsem nemel na botach ani kapku oleje. Tym je velmi profesionalni, nebot jak hlavni technik Alex Giussani, tak tymovy manager Scott Breedin, vedi o co vlastne jde. Uz se tesim na svuj comeback".
Druhym jezdcem je pak paty muz letosniho superbikoveho sampionatu a byvaly mistr sveta supersportu Andrew Pitt (30), celkem s 19 starty v kralovske tride, ktery dostal prednost pred Garry McCoyem! "Garry byl rychlejsi pouze s pneumatikami Dunlop nez s Micheliny a to proto, ze pouziva svuj zvlastni styl ze "Sideways", proto jsme ho nevzali", vysvetluje angazovani druheho jezdce Pitta sef Ilmoru, Mario Illien. Tato kombinace McWilliams - Pitt je celkem prekvapiva, spise se ocekavalo, ze pojede McCoy a nektery z rychlych pilotu dvestepadesatek.
Würth BQR Aprilia 250 ccm
Pablo Nieto (SPA)
Alex Espargaro (SPA)
Slozeni tymu bylo zname uz nekolik tydnu. Ale ze dalsi tym odchazi od Hondy a prechazi k Aprilii, to je celkem novinka. Tradicni spanelsky tym Würth BQR pojede s jezdci Pablem Nietem a Alexem Espargarem (na snimku) na motocyklech Aprilia, pochopitelne svou tradicni tridu dvestepadesatek.
Campetella Racing 250 ccm
Manuel Poggiali (RSM)
Fabrizio Lai (ITA)
Tradicni tym dvestepadesatek pojede zrejme v pristim roce ve slozeni, byvaly mistr sveta stopetadvacitek a dvestepadesatek Manuel Poggiali a Fabrizio Lai. Ten prvni byl nahrazen v tovarnim tymu KTM Finem Mikem Kalliem, druhy pak musi opustit tridu stopetadvacitek kvuli vekovemu limitu, nebot se "prestupoveho stari" dozije 14. prosince!
Seedorf Valsir Team Derbi 125 ccm
Lukas Pesek (CZE)
Nikolas Terol (SPA)
Cervena barva Derbi je uz minulosti. Tradicni tym Seedorf Valsir odchazi od Hondy a bude v pristim roce oficielnim tovarnim tymem Derbi. Ale protoze majitel tymu, fotbalova hvezda Clarence Seedorf ma prezdivku "Cerny panther", tak budou tradicni cervene motocykly Derbi zrejme natreny nacerno.
Squadra Corse Metis Gilera 250 ccm
Marco Simoncelli (ITA)
Roberto Locatelli (ITA)
Tovarni tym Gilery pojede v roce 2007 se dvema piloty! Tim stavajicim je Marco Simoncelli, tim novym pak byvaly mistr sveta stopetadvacitek a velke prekvapeni prave skoncene sezony (celkove paty), Ital Roberto Locatelli (32), coz ostatne uz pozorni ctenari pochopili z prave probihajicich testu v Jerezu.
Team Toth - Aprilia 250 ccm
Héctor Barbera (SPA)
Jelikoz se Spanel Héctor Barbera citil celou sezonu v tymu Daniela Amatriana na druhe koleji - duvodem je to, ze spanelsky sef je zaroven privatnim manazerem mistra sveta Jorge Lorenza, tak bylo uz dlouho dopredu jasne, ze pujde ze staje Fortuna Aprilia pryc. Ovsem zakotvit mel u Seedorf a jet zde jednu z tovarnich Aprilii. Nyni se kormidlo obratilo a Héctor pojede za madarskou staj Team Toth!
Red Bull KTM 125 ccm
Tomoyoshi Koyama (JPN)
Randy Krummenacher (SUI)
Pojede KTM v pristim roce se dvema nebo se tremi jezdci? Japonec Koyama je jasny a jelikoz ma uz od Teamu Malaguti - Ajo povoleni, tak i testuje v soucasne dobe v Jerezu. Take Svycar Randy Krummenacher ma sve misto pro pristi rok zabezpecene. O to treti se mel na doporuceni Kenny Robertse sr. poprat Kalifornan Stevie Bonsey (16), ovsem hned prvni den v prvnim kole upadl a zlomil si prst na leve ruce. Bonsey mel nahradit v tymu Spanela Juliana Simona, ktery odesel o tridu vys a bude stajovym kolegou Japonce Shuheie Ayoamy v tymu Repsol Honda. Stevie Bonsey je vitezem "Horison Award for Dirt Track" z roku 2005 a doposud jezdil pouze motocykly Dirk - Trackove o obsahu 600 ccm v serialu "West Coast Dirt Track"
Mattia Pasini (ITA)
Byvaly jezdec staje MVA Master, tedy tymu Jorge Aspara Martineze, se stale jeste nerozhodl, kde vlastne pojede v roce 2007. Z prestupu do dvestepadesatek seslo, nebot mu lekari po jeho zraneni na motokrosovem motocyklu nedoporucili vyssi kubaturu !, ale ma nyni nekolik moznosti zustat ve sve tride stopetadvacitek. Bud to bude u byvaleho jezdce GP, Marca Tresoldiho, nebo by mohl zakotvit a to rovnez na Aprilii v tymu SSM - naposled jezdila tato staj s Joanem Olivém. Ale nyni se vyskytla velka sance, volny tovarni motocykl KTM ! Takze se nechme prekvapit.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist