Poslední dva závody bez Valeho?

Stále ještě úřadující mistr světa MotoGP Valentino Rossi uvažuje vážně o tom, že vynechá poslední dva závody královské kubatury na evropské půdě, tedy Estoril a finálovou Valencii. Důvody jsou v následujících řádcích.

Italský multišampión Valentino Rossi uvažuje o tom, že by po třech zámořských závodech, které se konají v měsíci říjnu, upřednostnil operaci svého zraněného ramene a vynechal tak poslední dva evropské závody sezóny 2010, v portugalském Estorilu a ve španělské Valencii. Pro Rossiho by to zároveň znamenalo, že by se už nemusel u Yamahy pokoušet o možnost uvolnění pro testy s novým motocyklem Ducati, které se konají hned po Grand Prix Valencie, neboť by stejně po operaci nemohl testovat. 


Nejdříve ale chce Rossi hodně pečlivě prozkoumat, jak zareaguje jeho nedoléčené rameno na tři po sobě jdoucí závody, tedy Motegi, Malajsie a Phillip Island. 

Po včerejším závodě řekl Rossi, že jeho šesté místo hodně ovlivnilo jeho zraněné rameno a také to, že tento okruh není zrovna pro Yamahu optimální: "Rameno je pro mě opravdu velký problém, neboť nemohu jet tak, jak bych chtěl. Navíc nastavení motocyklu děláme tak, abych neměl velké bolesti a ne tak, aby motorka podávala plný výkon", vysvětlil dále Rossi, který nemá strach z Motegi, tam totiž nebude jeho rameno tak namáhané, ovšem potom přijde ještě Malajsie a Austrálie a pak se dle "The Doctora" rozhodne. 


"Nyní jsme se rozhodli, že pojedeme další tři závody a potom se rozhodneme o těch dvou posledních", řekl úřadující mistr světa s tím, že se teprve uvidí, zda má vůbec smysl dokončit tuto sezónu. Jedno je jisté, pokud by Rossi mohl testovat Ducati ve Valencii a teprve pak se nechal operovat, tak bude 100% zdravý až v polovině ledna. Pokud by ale nesměl jet Ducati na testech a vynechal jak Estoril, tak Valencii, bude už Vale na Vánoce úplně fit, neboť lékaři předpokládají plné 2 měsíce rehabilitace.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist