Pol Espargaró získal cit v rukách až před pár dny

Španěl Pol Espargaró havaroval v zahřívacím tréninku Velké ceny České republiky a pádem si zlomil klíční kost. Okamžitě byl letecky transportován do Barcelony, kde sice v nemocnici operaci klíční kosti nepotřeboval, ale nadále tam zůstává vzhledem k poranění páteře. Espargaró totiž neměl až do poloviny týdně cit v končetinách.

Ohledně zdravotního stavu nemluvil samotný Pol Espargaró, ale jeho bratr Aleix, který je nyní v Rakousku a před zahájením rakouské Grand Prix na toto téma hovořil s novináři. „Ve skutečnosti to bylo horší než to na první pohled vypadalo, protože tam došlo ke kompresi míchy. Ještě v úterý odpoledne se rukou nedokázal ničeho dotknout,“ prozradil Aleix, který byl za bratrem v nemocnici před odletem do Rakouska.

„Řekl mi, že měl velké obavy než se dostal do nemocnice. Necítil ruce, nohy, nic. Když se dostal do nemocnice, začali se ho dotýkat a on ucítit bolest rukou, takže jakmile cítil bolest, hodně se mu ulevilo. Bylo to dost hrozné. Včera (středa) jsme hovořili s neurochirurgy, kteří nám řekli, že měl velké štěstí. První dva dny v nemocnici měl velké obavy a velké bolesti. Nikdy jsem ho neviděl tak odpočívat a ani nepřemýšlel nad závody.“

„Včera (středa) v noci se poprvé dokázal něčeho dotknout,“
dodal Espargaró, který také prozradil, že první čeho se jeho bratr Pol dotkl byl jeho syn Max s nímž přišel do nemocnice na návštěvu. Espargaro dále řekl, že Pol musí zůstat v nemocnici na pozorování a zatím není jasný termín jeho propuštění. Z tohoto důvodu je jasné, že není znám ani termín návratu na závodní dráhu. Věc se má tak, že s ohledem na míchu může být Pol Espargaró kompletně v pořádku za dva dny nebo se může jednat o velmi zdlouhavou léčbu. Vše ukáže čas.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 8 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 4 Kč
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist