Pokud Rossi do Valencie neodletí, Itala nahradí Američan Gerloff

Hodně komplikovanou situaci mají u tovární stáje Yamahy, kde poslední dva závody v Aragonii chyběl Valentino Rossi, který byl pozitivně testován na koronavirus. Tento týden Rossi podstoupil vstupní PCR test pro víkend evropské GP ve Valencii a ten byl pozitivní.

Ve středu podstoupí Valentino Rossi další test a pokud ten bude negativní, stihne ještě druhý test, kterým musí výsledek potvrdit. Pokud i ten bude negativní Rossi nastoupí do Velké ceny Evropy. V případě, že Ital bude nadále pozitivní nahradí ho Američan Garrett Gerloff, jezdec týmu GRT Yamaha WorldSBK.

„Tento vir je hodně komplikovaný a nebezpečný,“ uvedl k aktuální situaci Valentino Rossi. „Dva dny mi nebylo vůbec dobře, ale pak jsem se vrátil do plného zdraví a stoprocentní kondice. Byl jsem po celou dobu doma v izolaci a respektoval rady a doporučení lékařů. Je to náročné, ale jediné možné východisko.“

„Bohužel včera (úterý) jsem měl test, který byl pozitivní jako ten předchozí. Naštěstí mám ještě dvě šance být zpátky na dráze v pátek nebo sobotu. Je mi z toho smutno, protože se cítím perfektně a už se nemůžu dočkat až budu v sedle M1 a pracovat s mým týmem. Opravdu pevně věřím, že další PCR test již bude negativní, protože vynechat poslední dva závody už bylo tak dost.“

AKTUALIZACEValentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) absolvoval test na Covid-19 dnes ráno a výsledky zatím stále nejsou. Pokud bude pozitivní, GP Valencie pro něho padá, pokud výsledek bude negativní musí absolvovat další test. Nařízení je v rozmezí 48hodin dva negativní testy. To znamená, že v pátek pojede s M1 Američan Garrett Gerloff, Rossi pokud bude mít tu šanci, může do víkendu nastoupit až v sobotu.
AKTUALIZACE (6.11.20) – jelikož byl test Valentina Rossiho (Monster Energy Yamaha MotoGP) v Itálii negativní, mohl tovární jezdec Yamahy nastoupit na letadlo, aby byl v pátek ve Valencii, kde hned ráno absolvoval další test na Covid-19. Výsledek bude znám až odpoledne, takže pokud bude negativní Rossi nastoupí do GP Evropy od sobotního třetího tréninku. Páteční tréninky pojede s Rossiho M1 Američan Garrett Gerloff.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist