Pokud Miller přestoupí do MotoGP, může to být s Hondou

Už nějakou dobu kolují informace o možné přestupu Jacka Millera z Moto3 přímo do královské kubatury MotoGP, což ale vyvolalo reakci belgické stáje Marc VDS Racing, jejíž vedení poukazuje na existenci smlouvy s australským závodníkem, která jezdce zavazuje závodit v příštích dvou letech v kategorii Moto2.

O Jacka Millera, současného jezdce týmu Moto3 Red Bull KTM Ajo, projevili zájem oba velcí hráči Honda a Yamaha. Nyní se ale intenzivně spekuluje, že Miller může už pro rok 2015 spojit síly s Hondou a premiérovou sezonu absolvovat s týmem LCR Honda MotoGP, kde nyní závodí Němec Stefan Bradl. HRC ale zatím nic takového nepotvrdila, třebaže šéfu LCR Hondy Lucio Cecchinellimu je jasné, že tam zájem je.

„Jsem si vědom, že mnozí lidé u HRC si přejí Jacka získat, protože v něm vidí další budoucnost,“ uvedl v rozhovoru pro Motorcycle News Lucio Cecchinello. „Vím, že byl Jack osloven, ale upřimně teď neznám současnou situaci, protože to vypadá, že už jednu smlouvu má a jen nerad bych se zapojil do nejistého jednání. Když ale z HRC přijdou a řeknou, Jack je volný, máme ho pod smlouvou, chceme ho umístit tady a podporovat tento projekt, jsme tomu samozřejmě otevřeni.“
„V této chvíli můžu říct, že jsem s Jackem nebo jeho manažerem o tom nemluvil,“
pokračoval Lucio Cecchinello, který by ale především chtěl vyřešit otázku, zda bude moci do příští sezony nastoupit jako tým s dvěma motocykly.

Lucio Cecchinello o této možnosti jedná se společností CWM World s níž už spolupracoval během německého závodního víkendu na Sachsenringu. Pokud by tato jednání byla úspěšná, tým LCR Honda by mohl provozovat jednu Hondu v tovární specifikaci RC213V a jednu Hondu produkční RCV1000R.

Samozřejmě to vše nyní dělá vrásky na čele Stefanu Bradlovi, protože pokud LCR Honda nezíská podporu pro druhý motocykl a Honda s Jackem Millerem podepíše, je jeho stávající místo ve velkém ohrožení. Zachránit by Němce mohla Millerova neprůstřelná smlouva s Marc VDS Racing nebo možnost, že Australana získá na svou stranu Yamaha a umístí jej do Tech 3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist