Podle Stonera by měl Rossi skončit dřív než riskovat ztrátu neporazitelnosti

Australan Casey Stoner hovořil na adresu svého bývalého soupeře Valentina Rossiho a uvedl, že by italský šampion možná měl skončit dříve, aby status jeho neporazitelnosti časem neutrpěl. Podle dvojnásobného mistra světa MotoGP je Rossi jezdcem, který patří do továrního týmu, kde bojuje o nejvyšší mety a ne jezdcem, který míří k satelitu.

V pořadu společnosti FOX Sports Asia hovořil Casey Stoner mimo jiné na téma Rossiho odchodu z mistrovství světa silničních motocyklů. Podle Australana by byla škoda, kdyby jezdec jeho kalibru opustil svět dvou kol, ale dle jeho názoru by Rossi odešel na vrcholu své kariéry, čímž by si udržel status hvězdy a neporazitelnosti.

„Věřím, že pokud by z tohoto sportu odešel o něco dříve, zanechal by za sebou odkaz, což bude chtít,“ uvedl Stoner k Rossiho neporazitelnosti v pořadu 2 Wheels show. „Nyní se ale ukazuje, že je porazitelný … je zklamáním vidět někoho, za něhož by mnozí dali jmění, aby ho dostali do svého týmu, skončit v satelitní stáji.“

Letos chtěl Valentino Rossi rozhodnout o své další budoucnosti v MotoGP, jenže situace s koronavirem mu zkřížila plány, Yamaha potvrdila na jeho místo Francouze Quartarara a na Rossiho teď zůstala možnost jít k satelitu tří ladiček Petronasu.

„Myslím si, že Valentino má stále potenciál dosáhnout na kvalitní výsledky a možná bude v budoucnu usilovat o nějaká vítězství. O tom není pochyb, “ pokračoval Stoner a závěrem dodal: „Je ale smutné vidět, že už není tak silnou hrozbou v boji o stupně vítězů jak býval.“

Na Rossiho adresu hovořil také zkušený manažer Carlo Pernat, který pro GPOne.com prozradil, že Rossi závodit bude, protože jednak chce a navíc je velkým přínosem pro šampionát. Kolem pětadvaceti procent fanoušků přichází na závody jen proto, aby Rossiho viděli a pokud by skončil, šampionát by o tyto lidi přišel. Co ale může nastat tak situace, že Rossiho partnerka Francesca Novello Itala požádá, aby dal přednost rodině před závoděním. A to se stát může. Brzy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist