Podle Rossiho předvedla největší zlepšení Suzuki

Během zimní přestávky továrny pracují na zlepšeních pro danou sezonu, jejich nasazení a schopnost progresu je následně alfou a omegou úspěchu příslušného výrobce. Po úvodním podniku sezony 2019 v Kataru zaznamenala největší zlepšení japonská Suzuki, alespoň tak si to myslí devítinásobný světový šampion Valentino Rossi.

Čtyřicetiletý Valentino Rossi věří, že Suzuki během zimní přestávky podnikla kroky vedoucí k jejich výraznému zlepšení. V závodu katarské Grand Prix nestačil pátý Rossi na Alexe Rinse, který byl v jednu chvíli ve hře o vítězství, ale nakonec skončil čtvrtý. Nováček Joan Mir závod dokončil osmý, takže oba jezdci Suzuki v první desítce, Rins dokonce jen desetinu za třetím.

Naopak Rossi zatím vnímá výkon svého stroje jako dost podobný tomu, co měl loni. To znamená problémy s přilnavostí zadní části plus trakce při akceleraci. V Losail Rossi ztratil na vítěze závodu šest desetin, což je o dvě desetiny méně než loni, ale jeho umístění je o dvě pozice horší než v roce 2018, protože se před něho dostal Crutchlow s Rinsem.

Co se týče rychlosti Crutchlowa, tam si Rossi na pódium věřil, ale překvapili ho oba jezdci Suzuki. „Jsem spokojený, protože to byl dobrý závod, problém ale je, že jsme dojeli za Ducati, Hondou, netovární Hondou a také Suzuki,“ uvedl Rossi, který do závodu odstartoval čtrnáctý. „Problém je, že je tu Suzuki silná. Cal tu byl hodně silný loni. Byl jsem schopen ho v boji porazit a ztratit méně času, takže Cal je na více méně podobné úrovni. Největší zlepšení je zde ale u Suzuki.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Skrunch přispěl 2 Kč
Drucko přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist