Po sedmi letech u Aprilie bude Hofmann testovat KTM

Bývalý závodník motocyklového mistrovství světa v třídě MotoGP Alex Hofmann dnes pracuje nejen jako sportovní komentátor, ale v posledních sedmi letech byl rovněž testovacím jezdcem Aprilie. Nyní míří k rakouskému výrobci KTM, který se připravuje na vstup do MotoGP.

Rodák z Mindelheimu Alex Hofmann sice začínal jako nadějný motokrosový závodník, ale nakonec vyhrála silnice a v mistrovství světa prototypových motocyklů poprvé závodil v roce 1997. Tehdy jel jediný závod 125ccm (GP Německa) na divokou kartu, což si v kategorii do 250ccm zopakoval ještě o rok později. V roce 1998 vyhrával závody v německém šampionátu a vyhrál také titul mistra Evropy.

První kompletní sezonu absolvoval až v roce 1999 a v sedle čtvrtlitrové Hondy ji dokončil celkově šestnáctý. V období 2002 až 2007 závodil v královské kubatuře MotoGP. Celkem čtyři závody s Hondou, jednatřicet s Kawasaki a devětadvacet s Ducati.
U Aprilie pracoval Hofmann na vývoji superbikového motocyklu od roku 2008 a italský výrobce RSV4 získal od roku 2010 tři světové tituly v kategorii jednotlivců a čtyři tituly v kategorii výrobců WSBK. Aprilia nyní přestoupila do MotoGP a pro Němce je novou výzvou projekt KTM.

„Sedm let s Aprilii oficiálně skončilo. Příští rok plánuji pracovat na novém projektu s KTM,“ uvedl pro Speedweek.com Alex Hofmann, který plynule hovoří Německy, Anglicky, Francouzsky, Španělsky a Italsky.

KTM připravuje svůj motocykl pro vstup do královské kubatury v roce 2017 a teď získali jednoho z velmi zkušených a ceněných testovacích jezdců. Hofmann u KTM neplánuje jen roli zkušebního a vývojového jezdce, ale rovněž tam chce působit v roli poradce. První zkušební test nového prototypu Rakušané plánuji na rok 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist