Pirrův motocykl CR bude v únoru hotový

Italský tým Fausta Gresiniho nasadí do sezóny 2012 v kubatuře MotoGP také jeden motocykl CR. Bude to prototypový rám FTR se speciálně vyladěným motorem Honda CBR 1000RR v jehož sedle bude italský jezdec Michele Pirro.

Nový motocykl o objemu 1000 ccm kubatury MotoGP se šasím FTR a se speciálně připraveným motorem Honda CBR 1000RR bude připraven ke svému prvnímu testu v únoru 2012. Fausto Gresini by se ale chtěl zúčastnit i prvních testů Dorny, které se konají už od 31. ledna v Sepangu.

Smlouva s výrobcem šasí FTR byla podepsána teprve v uplynulých dnech, kdy bylo zároveň také oznámeno, že jezdcem bude vítěz finálového závodu Moto2 ve Valencii, Ital Michele Pirro.

Šéf FTR Steve Bones říká: "Myslím si, že motocykl se objeví na závodní dráze v únoru, ovšem poslední rozhodnutí bude patřit týmu. Budeme se snažit, aby byl motocykl hotový co nejdříve. Faktem ale je, že se vyskytly některé malé problémy týkající se především dodávky motorů a ty se musí vyřešit. Myslím si, že do prvního testu v Sepangu nebude motocykl ještě hotov. Jsem ale rád, že náš motocykl bude stát na startovním roštu v nasazení jednoho z nejlepších týmů vůbec a myslím si, že naše společná práce přinese velmi dobré výsledky".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist