Piloti továrního týmu Yamahy budou známi 15. srpna v Brně

Po závodě Cardion Grand Prix České republiky chce tovární tým Yamahy oficiálně oznámit jména svých dvou pilotů pro rok 2011.

Vedení továrního týmu Yamahy chce po brněnském závodě na Masarykově okruhu oznámit jména svých dvou továrních jezdců na rok 2011. Přitom je jasné, že se čeká pouze na rozhodnutí Valentina Rossiho, zda pojede příští rok na Ducati, nebo ne. V tomto případě by místo něho "narukoval" Ben Spies, neboť Jorge Lorenzo chce zůstat. 

Lin Jarvis, šéf Yamaha Racing, očekává, že v Brně bude v případě Lorenza pouze oznámeno prodloužení smlouvy. "Lorenzo dostal nabídku a já mohu říci, že jednání probíhá velmi dobře a spěje ke zdárnému konci", řekl Jarvis pro "Gazzetta dello Sport".



V případě Rossiho není ale vůbec jasné, zda Ital opravdu odejde k Ducati, neboť odřeknutí nové nabídky Rossi doposud Yamaze nedodal. "Udělali jsme mu nabídku, na kterou nyní čekáme odpověď", říká Jarvis a hned dodává: "K tomuto jednání ale nesmím říci za žádnou cenu nějaké detaily. Ale máme pocit, že tato nabídka je akceptovatelná. To je ovšem pouze náš dojem". 

Zároveň ale Jarvis potvrdil, že pokud odejde Lorenzo nebo Rossi, tak tovární tým doplní Ben  Spies: "Pokud by opravdu jeden ze dvou našich současných pilotů tým opustil, tak určitě přijde on. Jsem přesvědčen, že i v roce 2011 budeme mít vítězný tým."


K otázce odchodu hlavního sponzora Fiatu říká Jarvis následovně: "Vše záleží na odpovědi Rossiho, tedy zda zůstane či odejde. S Petronasem máme smlouvu i na rok 2011 a máme připravený projekt, že by se stal hlavním sponzorem. Navíc jednáme s několika dalšími firmami, které ale nepochází doposud z oblasti motocyklového sportu. To je ale teprve třetí krok, nejdříve je na řadě tým a jeho jezdci".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist