Piloti CRT potvrzeni

Na včerejším zasedání Komise Grand-Prix v Madridu byli potvrzeni všichni piloti MotoGP/CRT, kteří jsou na předběžné startovní listině FIM. Zároveň byli potvrzeni i první piloti s wild card v kubatuře MotoGP na rok 2013.

Následující piloti CR jsou tak potvrzeni: Randy De Puniet (F/ART), Aleix Espargaró (E/ART), Karel Abraham (CZ/ART), Colin Edwards (USA/FTR-Kawasaki), Hiroshi Aoyama (J/FTR), Hector Barbera (E/FTR), Danilo Petrucci (I/Ioda-Suter), Yonny Hernandez (COL/ART), Michael Laverty (GB/ART), Claudio Corti (I/FTR-Kawasaki) a Bryan Staring (AUS/FTR-Honda).
Samozřejmě, že v seznamu schválených pilotů zatím chybí český pilot Lukáš Pešek (CZ/Ioda-Suter), jehož podpis smlouvy se uskutečnil až po skončení tohoto madridského zasedání.
Byli také potvrzeni první jezdci s wild card pro příští sezonu MotoGP pro různé závody Grand Prix. Testovací pilot Ducati Michele Pirro - na snímku - pojede s dalším motocyklem Ducati Desmosedici GP13 ve španělském Jerezu, a dále na domácích okruzích v Mugellu a v Misanu.
Pro brněnskou GP obdrží wildcard Rakušan Martin Bauer - který už motocykl - postaveném na bázi BMW - projektu Claiming-Rule od Andrease Bronnena a Fritze Schwarze, testoval nedávno na maďarském Pannoniaringu. 37-letý Martin Bauer je trojnásobným šampionem IDM v superbicích (2007 a 2008 na Hondě týmu Holzhauer, 2011 s KTM) a minulou sezonu vůbec nezávodil, neboť sešlo z původně plánovaného projektu KTM do superbiků ve prospěch nové kubatury Moto3.
Zatím nebyla akceptována účast s wild card na všech třech amerických závodech GP pro tým Attack Performance Racing. S motocyklem "APR" chtěl v Austinu, Laguna Sece a v Indianapolis startovat tým Attack Performance, ovšem neoznámil doposud jméno svého pilota. V loňském roce obsadil veterán Steve Rapp v Indianapolis 15. místo, předtím při premiéře v Laguna Sece nebodoval, neboť se do závodu samotného vůbec nekvalifikoval.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist