Phillip Island: Termín 2012 musí být v březnu!

Pokud by se nepodařilo pořadatelům Grand Prix Austrálie na okruhu Phillip Island najít od roku 2012 termín v březnu, tak bude následující obrázek pouze minulostí.

Pokud se pořadatelům závodu MotoGP na okruhu Phillip Island nepodaří v roce 2012 posunout jejich termín na měsíc březen, tak bude rok 2011 zřejmě rokem posledním. 


A to i přesto, že australský okruh Phillip Island patří mezi jezdci k těm nejoblíbenějším. Problém ale je, že povětrnostní podmínky v říjnu nepatří k těm nejstálejším, a je proto hodně těžké zorganizovat v tomto měsíci regulérní závodní víkend. Proto chtějí všechny strany posunout australskou Grand Prix na měsíc březen, tedy na konec australského léta.

Změna termínu byla dokonce plánována už na rok 2011 a Phillip Island měl dokonce převzít termín Kataru - 20. března a noční závod v Losailu a následující závody v Jerezu a Estorilu měly být rovněž posunuty. Organizátoři australského závodu nebyli ovšem tak v krátkém termínu změnu provést, jedním z důvodů byl i termín závodu formule 1, který se v Austrálii jede 27. října 2011.


Promotér MotoGP Dorna tedy souhlasil, že termín 2011 se měnit nebude, ovšem na rok 2012 už žádná výjimka platit nebude a pokud se nenajde pro Phillip Island březnový termín, tak FIM prostě nedá homologaci. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist