Petrucciho poslední sezona s Pramac Racingem

Italský závodník Danillo Petrucci v nedávném rozhovoru pro Gazzetta dello Sport uvedl, že sezona 2018 bude jeho poslední v barvách týmu Pramac Racing. Tato italská stáj je satelitem Ducati, kde má Petrucci sice pokaždé aktuální model Desmosedici, nicméně jeho snem je stát se jezdcem továrního týmu.

Sedmadvacetiletý Danillo Petrucci závodí v barvách stáje Pramac Racing od roku 2015 a už loni měl nabídku přestoupit k tovární Aprilii. Dosud závod MotoGP nevyhrál, ale loni slavil celkem čtyřikrát umístění na stupních vítězů. Přitom jeho začátky v královské kubatuře nebyly s týmem Ioda Racing nijak snadné. Až spojení s Pramac Racingem Italovi umožnilo předvést svůj skutečný potenciál a ten jak věří dokáže plně využít až v sedle tovární motorky.

Když Danilo Petrucci prozradil, že rok 2018 je poslední s Pramac Racingem, nebylo to pro vedení týmu nic nečekaného, protože už nějakou dobu projevují silný zájem angažovat jezdce Moto2 Francesca Bagnaiu.

Samotný Petrucci zřejmě zamíří buď k Ducati nebo Aprilii. „Paolo Campinoti a já dobře víme, že mě vytáhl z pekla, ale věděli jsme, že to bude náš poslední společný rok,“ prohlásil pro Gazzetta dello Sport Petrucci.

„Mám smlouvu s Ducati, a možnost volby jít k továrnímu týmu, jenž vyprší v červnu, jinak budu volným hráčem,“ dále potvrdil Petrucci, který věří, že se o jeho dalším osudu rozhodne už po pár úvodních závodech sezony 2018. „Po sedmi letech v MotoGP je mým snem být továrním jezdcem.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist