Petrucciho nahradí Michel Fabrizio

Domácí Grand Prix nezačala pro tým Ioda Racing Project zrovna ideálně, když jim ve čtvrtek oznámili, že jejich jediný jezdec Danilo Petrucci není zdravotně způsobilý, aby mu byl umožněn start v italské Grand Prix. Italský tým hledal možnou náhradu a do Mugella povolali Michela Fabrizia.

Italský závodník Danilo Petrucci si pádem v zahřívacím tréninku španělské Grand Prix zlomil zápěstí, což si vyžádalo operaci a zároveň musel vynechat další podnik seriálu v Le Mans. Na jeho místo byl povolán jezdec Superbikového šampionátu Luca Scassa, ale ten si během testu ART zlomil stehenní kost poté, co dost ošklivě havaroval právě v Mugellu. Tým IodaProject Racing tak ve Francii nezávodil.
Italská Grand Prix je pro tým IodaRacing Project velmi důležitá a všichni vkládali do Petrucciho návratu velké naděje. Více méně ani nepočítali s tím, že by do víkendu v Toskánsku nenastoupil. Zdravotní prohlídka, která bývá pro jezdce u hlavního lékaře vždy velmi náročná, ale měla překvapivý závěr, Danilo Petrucci není zdravotně způsobilý nastoupit do italského závodního víkendu.

Šéf týmu Giampiero Saachi proto musel rychle jednat a do Mugella povolal velmi zkušeného Michele Fabrizia, který se jen nedávno rozešel s týmem Iron Brain Grilini Kawasaki s nímž zahájil letošní sezonu v mistrovství světa produkčních motocyklů. Pro Fabrizia to ale nebude zrovna snadný víkend. Na motorce třídy MotoGP už nějaký ten pátek nejel a s ART nemá žádné zkušenosti.
Pátek byl pro Ioda Racing bez jakýchkoliv aktivit na dráze, ale od sobotního tréninku by už měl tým společně Michelem Fabriziem naskočit do rozjetého vlaku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist