Petrucci v Kataru končí, Redding postupuje do QP2

Hořkosladkou příchuť měl páteční den pro všechny u Pramac Racingu. Na jedné straně slavili postup Scotta Reddinga přímo do druhé kvalifikace, když britský závodník zaznamenal devátý nejlepší čas v kombinaci tří tréninků. Na straně druhé je velké zklamání Danila Petrucciho, který nebude v neděli závodit kvůli zranění z Austrálie.

Italský závodník Danilo Petrucci dosahoval parádních výsledků v předsezonní přípravě. Bohužel pro jezdce Ducati došlo k pádu v posledních minutách australského testu, při němž si zlomil kosti v dlani pravé ruky. Tu mu ještě v Austrálii operovali, některé kosti fixovali kovovou destičkou, některé jen šroubky.

Po třetím tréninku musel Petrucci kvůli bolestem do zdravotního centra, kde mu dlaň rentgenovali a zjistili, že došlo k dislokaci částí třetí záprstní kosti. To je věc, která italského závodníka definitivně vyřadila z úvodního podniku sezony v Kataru.

Naopak velkou radost má Scott Redding, který bude sledovat první kvalifikaci z boxů. Britský závodník zajel v kombinaci časů na devátou pozici a ta mu zaručuje přímý postup do druhé kvalifikace, kde bude bojovat o pole position na startu úvodního závodu roku. Drobnou nepříjemnost zaznamenal v závěru třetího tréninku, když boural ve třinácté zatáčce.

„Jsem moc rád, že jsem postoupil rovnou do druhé kvalifikace,“ řekl Scott Redding. „Je mi moc líto pádu, ale to se někdy stane, protože když to nezkoušíte, nikdy nevyhrajete. Pravděpodobně by to bylo kolo kolem 55,0/55,1s. Ale nedělám si z toho hlavu. Zítra bych chtěl zajet parádní kvalifikaci. Jsem moc rád za práci, kterou jsme tu v prvních dvou dnech odvedli.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist