Peskovym kolegou je Poggiali

Proti minulemu tydnu se pochopitelne udalo nekolik novinek, respektive se nektere „uz hotove“ prestupy z ruznych duvodu vubec, nebo aspon docasne neuskutecni.

Peskovym kolegou je Manuel Poggiali
MotoGP
Yamaha Fortuna
V tymu Tech3 Herve Poncharala je jisty novacek MotoGP, Spanel Toni Elias, ale o jmeno druheho pilota vzplal souboj mezi francouzskou a spanelskou stranou. Ta prvni by pochopitelne velmi rada videla domaciho pilota Randy de Puineta, naopak Spanele davaji prednost Rubenu Xausovi. A pokud by v tomto souboji vyhrali Spanele, tak by jel francouzsky jezdec s podporou Gauloises v tymu Luise d´Antina, ktery stejne tak jako tak, bojuje uz dva roky bez sponzora.
Repsol Honda
Po Biaggiho komplikovanem zraneni kotniku na treninku se supermotovou Hondou (minimalni doba leceni je 6 tydnu) se nechal take slyset evropsky manazer HRC, Carlo Fiorani: „My jsme jeste oficielne s Biaggim nepodepsali zadnou smlouvu....!“
Konica – Minolta Honda
V novem tymu JIR (Japan Italy Racing) pojede Japonec Makoto Tamada na pneumatikach Michelin, nebot trileta smlouva mezi HRC a Bridgestone uz vyprsela.
WCM - Blata
Ital Franco Battaini zustane mozna u Campetella Racing, takze by se vyskytla sance pro Japonce Naokiho Matsuda, z jehoz angazma u nemeckeho tymu Kiefer Castrol Honda seslo.
Proton KR
Pokud by tym Kennyho Robertse jel opravdu v pristi sezone motory KTM, tak by se prave pomoci teto rakouske firmy a diky odchodu Ducati od Michelinu, mohlo podarit, ze by tento britsky tym vymenil nespolehlive Dunlopy za Michelin. K tomuto tematu dodava sef tymu Aksland: „Budeme mit pohromade velmi dobry „balicek“ na rok 2005, ale stale nam doposud chybi penize.“
Aprilia MotoGP
Osud teto staje se stale vice a vice blizi ke konci, takze talentovany Brit Shane „Shakey“ Byrne je stale jeste bez smlouvy na rok 2005. „Schvalne jsem letel do Valencie, ale od Aprilie jsem bohuzel nedostal zadnou konkretni odpoved. A tak zrejme budu na „Piaggio – Rolleru“ rozvazet pristi rok pizzu“, dodava s nadsazkou, stale jeste od Brna zraneny, britsky zavodnik. I kdyz se naskyta jeste jedna moznost, a sice "Pramac Aprilia Team".
250 ccm
MS Aprilia Team
Generalni manazer Piaggio Group (Aprilia, Gilera a Derbi), tedy Giampiero Sacchi nasadi v teto kubature pouze Alexe de Angelise, nebot Manuel Poggiali...
Safilo Carrera LCR
Dva tovarni stroje Aprilia budou pilotovat Ital Roberto Locatelli a Australan Casey Stoner.
Castrol Kiefer Honda
Jelikoz Japonec Naoki Matsudo, nominovany puvodne timto nemeckym tymem, nenasel u IRTA prilis pochopeni pro sve angazma, tak ho nahradi domaci Dirk Heidolf – doposud Grefusa, tedy Asparuv zalozni tym.
Campetella Racing
Na kitovych Apriliich by se meli predstavit dva ze tri Italu: navratilec Stefano Perugini, Alex Baldolini (doposud Matteoni), ci doposavadni jezdec teto staje, Franco Battaini.
Fantic Team
V minulem tydnu se poprve oficielne na verejnost predstavil tym Fantic. V tomto tymu jsou ale prevazne lide, kteri se letos pohybovali ve staji NC – Trade – Yamaha (piloti Taro Sekiguchi a Max Sabbatani, ten byl behem leta vystridan Madarem Gergö Talmacsim) a kteri z ruznych duvodu po brnenskem zavode tento tym opustili. A nyni tedy sefmechanik Franco Moro stavi novy Fantic 250 ccm. Ovsem experti jsou si zajedno, za kapotazi bude bud motor Yamaha ci Aprilia, nebot novy 90 stupnovy V2 nemuze byt vcas hotov. Jako jezdec byl angazovan italsky mladicek Gabriele Ferro (16) a jeden z dosud nejmenovanych zkusenych pilotu (Sekiguchi ?). Ale od IRTA nedostal tento novy tym doposud zadne vyjadreni. „Musime zjistit, zda ma tato staj dostatecny rozpocet a vubec konkurence schopny motocykl. Ale nejlepsi by bylo, kdyby napoprve jel Fantic radeji mistrovstvi Evropy a ucil se !“, vysvetluje dale reditel Dorny, Carmelo Ezpeleta.
Gilera Racing Team
Ackoliv odesel vloni Stefano Perugini od Aprilie ke Gilere kvuli prislibu, ze Gilera nasadi v roce 2005 motocykl teto tridy, tak mezitim z tohoto projektu seslo. Uz jmenovana Piaggio Group nyni sve plany zmenila, novy motocykl by mel byt hotov uz v lednu 2005, ale do mistrovskeho serialu bude nasazen teprve v roce 2006.
125 ccm
Gilera Racing Team
Po nucenem odchodu Stefana Peruginiho (kvuli vekovemu limitu) a take Fabrizia Laie (Scot – Globet – Honda), pojede druhy tovarni stroj (vedle naseho Lukase Peska) exmistr sveta teto kubatury, Manuel Poggiali.
KTM Red Bull
Teprve az kdyz se Italove od Matteoniho zacali zajimat o Michiho Ransedera a nabidli mu kitovou Aprilii, rozhodla se rakouska tovarna prosadit mladeho domaciho jezdce do serialu Grand Prix uz na rok 2005, tedy jako ctvrteho pilota teto znacky. Je ovsem otazkou, zda se ji to podari a v kterem tymu ?
Safilo Carrera LCR
Tradicni tym teto kubatury, tedy staj Lucia Cechinella uplne vypousti nejnizsi obsahovou tridu a plne se zameri na dvestepadesatky.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist