Peškovo další světové pódium

Čtvrté pódium v letošní sezóně, ve které jezdci Grand Prix absolvovali teprve pět závodů, vybojoval ve francouzském Le Mans český závodník Lukáš Pešek.

Po startu z páté pozice se dostal Lukáš Pešek velmi rychle do první skupiny, která úspěšně stíhala vedoucího Itala Pasiniho. Po vypadnutí Pasiniho pražský jezdec společně s Britem Bradley Smithem a Španělem Sergio Gadeou, bojovali o vítězství až do posledního kola, kde sice Španěl Gadea získal premiérové vítězství, nicméně druhá pozice zvýšila náskok našeho jezdce na čele celkové klasifikace, kde má nyní od druhého Talmacsiho odstup devíti bodů.
Lukáš Pešek
Soustředil jsem se na poslední dvě nebo tři kola, protože jsem předpokládal, že Pasini bude v závěru silný. Moji soupeři byli zamnou a tak jsem věděl, že si zvýším náskok na čele celkové klasifikace. Když Pasini vypadl, měl jsem v úmyslu zaútočit na Gadeu. Dal jsem do jízdy vše co jsem mohl, ale nedokázal jsem ho dojet. Jsem ovšem spokojený, sezóny je dlouhá a proto je důležité zvyšovat náskok nad soupeři závod od závodu. Chtěl bych poděkovat celému týmu za ohromnou práci, kterou zde odvedl.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist