Pešek dokončil Velkou cenu Kataru a splnil si tak svůj cíl

Velká cena Kataru tradičně zahájila mistrovství světa silničních motocyklů. Svůj debut v královské třídě MotoGP si pod umělým osvětlením odbyl Lukáš Pešek. Český jezdec dokončil závod na 18. místě.

Lukáš Pešek do Velké ceny Kataru odstartoval z fantastického 15. místa. Start se jezdci týmu CAME IodaRacing Project povedl, ale v první zatáčce musel kvůli zablokování soupeřem zpomalit. Pešek se v úvodních kolech držel na dostřel bodovaných pozic.

Pro českého jezdce to byla v neděli 7. dubna velká škola a nový začátek, od kterého se on a celý italský tým odrazí do dalších závodů. Po více jak dvouleté pauze zanechal pražský jezdec ve světě dobrý dojem.

Lukáš Pešek (Came IodaRacing Project)
GP Kataru, závod MotoGP - 18. místo

„Už od druhého kola jsem musel zvolit bezpečné tempo, protože jsme vsadili na měkkou přední pneumatiku, a to byla chyba. Už třikrát jsem byl v prvním kole varován, když mě podjelo přední kolo. S výsledkem jsem jinak moc spokojený, protože jsem si dal za cíl spatřit šachovnicovou vlajku, a to se povedlo. Za celý víkend jsme se s týmem naučili hodně věcí, které doufám zužitkujeme v dalším závodním víkendu. Chtěl bych moc poděkovat celému týmu za odvedenou práci a všem mým fanouškům za velkou podporu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist