Pešek byl blízko zisku premiérových bodů

Do závodu katalánské Grand Prix odstartoval Lukáš Pešek třiadvacátý, ale už po prvních zatáčkách figuroval na osmnáctém místě. První polovinu závodu ovlivnily pády jezdců, což českému jezdci umožnilo postoupit v pořadí až na sedmnáctou příčku.

V pátém kole přišel Lukáš Pešek o přilnavost přední části motocyklu a spadl v době, kdy projížděl desátou zatáčkou okruhu v Montmeló. Motocykl skončil ve štěrku únikové zóny a traťoví komisaři dlouho nechtěli českému jezdci umožnit návrat na trať. Do závodu se zapojil se ztrátou kola a vzhledem k tomu, že v závodu pokračovalo jen osmnáct jezdců, existovala naděje na bodované umístění. Cílem nakonec český jezdec projel šestnáctý, těsně za bodovanými pozicemi.
16. Lukáš Pešek (Came IodaRacing Project) – Ioda Suter/ BMW
GP Katalánska, Barcelona 2013

„K pádu došlo z ničeho nic a ani nevím, co se vlastně stalo. Zvedl jsem motorku, ale traťoví komisaři mi nechtěli umožnit návrat zpátky, takže jsem vzájemnou argumentací ztratil spoustu času. Nakonec jsem se do závodu znovu zapojil, ale to už byli všichni pryč. Podařilo se mi závod dokončit, což je vzhledem k získávání dalších zkušeností pro mě důležité. Už se těším na zítřejší test. Musím kompletně změnit styl jízdy.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist