Pedrosu ruka pořád bolí, teď potřebuje odpočívat

Španělský jezdec tovární stáje Hondy Dani Pedrosa v úvodních čtyřech Grand Prix sice ani jednou nevyhrál, protože to je letos parketa jeho týmového kolegy Márqueze, ale pokaždé byl na stupních vítězů, což je také hezká bilance. Po závodu v Jerezu absolvoval operaci předloktí a následně v ani jedné z dalších dvou Grand Prix už na pódium nedosáhl.

Daniho Pedrosu trápily problémy s nedostatečným prokrvením pravé ruky, což je u motocyklových závodníků docela častý jev (tzv. Arm Pump), který se projevuje bolestmi ruky, mravenčením, ztrátou citu, což jednak snižuje jejich možnost plně ovládat motocykl a také omezuje pozornost samotného jezdce. Dochází k tomu, když se v předloktí přiškrtí krevní tok a množství krve směřující k ruce je najednou vyšší než kolik ji teče z ruky zpátky, čímž doje k snížení okysličení a vyvolá již zmíněné komplikace.
Po závodu a jednodenním testu v Jerezu, Španěl Dani Pedrosa podstoupil operační zákrok na klinice Dexeus v Barceloně, kde mu Doktor Mir udělal v pravém předloktí řez, kterým uvolnil v pravém předloktí tlak, který bránil správnému průtoku krve. Na rekonvalescenci měl Pedrosa necelé dva týdny, když nastoupil do závodu ve Francii a stoprocentně fit nebyl ani poslední víkend v Mugellu.

Po závodě, který dokončil čtvrtý, Dani Pedrosa uvedl: „Ruka mi stále působí problémy, takže jsem na to nedokázal maximálně zatlačit a proto dík patří mému týmu za jejich trpělivost než se plně uzdravím. Byl to hodně zajímavý závod a rád bych Marcovi s Jorgem za jejich hezkou bitvu poblahopřál. Musíme pracovat na tom, abychom byli vpředu a také si to s nimi užili, ale k tomu musím být ve stoprocentní kondici.“
Už v pondělí Dani Pedrosa zamířil do Barcelony, kde navštívil Doktora Xaviera Mira, který se na Španělovu ruku podíval. Od termínu operace s datem 6.května neuběhl ani měsíc, takže předloktí bylo stále lehce nateklé, což je také následek zátěže dvou závodních víkendů.
Pro Španěla teď bude důležité, aby v rámci léčby udržel pravou ruku v klidu a získal tím dostatek času pro regeneraci sil, které bude potřebovat pro domácí Grand Prix v Barceloně. „Potřebuji teď využít každou hodinu maximálním způsobem,“ napsal na svém blogu Dani Pedrosa. „Závod v Mugellu byl hodně bolestivý, kvůli mnoha změnám směru, které tam jsou, takže čtvrté místo v cíli není z tohoto pohledu vůbec špatné. Rád bych byl znovu vpředu a bojoval o vítězství a v Montmelo se budeme snažit, abych tam byl.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist