Pedrosa válčí s motorkou, která víc sedí Márquezovi

Loni měl Dani Pedrosa kvůli operaci karpálního tunelu poněkud komplikovanější úvod sezony, ale o to zajímavější byl její závěr, když v posledních pěti závodech dvakrát vyhrál, jednou byl druhý a třetí. V letošním roce odstartoval sezonu v perfektní kondici, ale po sedmi odjetých kolech má na kontě jen dvě třetí místa. Naopak jeho týmový kolega Marc Márquez je nyní lídrem šampionátu a oba jezdce Repsol Hondy dělí třiačtyřicet bodů.

Každého samozřejmě napadne, proč až tak velký rozdíl v týmu, kde mají oba závodníci nejlepší techniku a posádku. Třicetiletý Dani Pedrosa v tom vidí především ten fakt, že motorka byla v zimě postavena na základě indícií Marca Márqueze, tudíž je mu postavená na míru a Pedrosa s jiným stylem jízdy teď s RC213V trošku válčí.

Především je řeč o pohonné jednotce, která loni představovala problém svoji agresivitou, ale pro letošní rok doznala řady zásadních změn. „V konečném důsledku jsme k výběru příliš specifikací neměli, ale z těch, které jsme měli, bych si tu současnou nevybral,“ řekl Dani Pedrosa v rozhovoru pro Motosport.com. „Jakmile jsme zvolili motorku věděl jsem, že to nebude snadné. Věděl jsem to už loni v listopadu.“

„Volba motorky byla jeho (Márquezova), já s tím nic neměl. Teď je vpředu a zaslouží si to. Motorku má rád, dokázal se ji lépe přizpůsobit, zatímco já s tím teď válčím o něco víc. To je jasné a vidět to můžete na výsledcích a ve způsobu jakým jezdíme,“
dodal Pedrosa, který zároveň připomenul, že bude třeba něco udělat, protože zlepšení potřebují také jezdci privátních týmů Hondy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist