Pedrosa spokojený, Márquez řešil problém s brzdami

Tým tovární Hondy je zpátky na dráze Sepangu, kde v pondělí zahájil druhý oficiální test královské MotoGP. Test byl v závěru ovlivněn deštěm, který nejdřív zchladil asfalt rozpálený na šedesát stupňů a některým jezdcům umožnil zapracovat na nastaveních pro mokrou dráhu. Dani Pedrosa byl první den druhý nejrychlejší, Marc Márquez je šestý.

Španěl Dani Pedrosa pracoval na nastaveních podvozku RC213V a s týmem potvrzovali skutečnosti, které získali v předchozích třech dnech testování. Během dne zajel na suchém povrchu kolo časem 2'00,543 sekundy a v tabulce časů obsadil druhé místo, jen 0,129 sekundy za maximem dne, které nastavil Valentino Rossi.
„Dnes jsme se zaměřili na testování různých nastavení a myslím, že nám to šlo,“ řekl úvodem Dani Pedrosa. „Nezkoušeli jsme žádné nové díly, jen jsme si potvrzovali zjištění získané z předchozího testu, i když dnes třeba podmínky na dráze nebyly nejlepší. V závěru dne také pršelo, takže jsme mohli vyzkoušet jízdu i na tomto typu povrchu. Zítra budeme zkoušet další změny nastavení a uvidíme, zda se nám podaří najít zlepšení, které mi umožní jezdit pohodlněji.“

Úřadující světový šampion a nejrychlejší jezdec prvního testu Marc Márquez (1'58,867) měl po svém návratu do Malajsie problémy s předními brzdami, což mu první den neumožnilo zajet lépe než šestý čas dne 2'01,190 sekundy.
„Dnes to nebylo nejlepší, nebyl to pro mě příliš produktivní den, protože jsem měl od prvního výjezdu nějaké potíže s předními brzdami,“ prozradil Marc Márquez. „Zaměřili jsme se na zlepšení této stránky motorky a mohl tak absolvovat výjezdy na jedno nebo dvě kola. To nám následně neumožnilo zapracovat na dalším progresu. Teď se pokusíme najít zdroj problémů a zítra už doufám budeme pokračovat v plnění testovacího programu.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist