Pedrosa pojede svou 150. Grand Prix

Dani Pedrosu čeká jubilejní závod a stejně jako jeho týmový kolega Andrea Dovizioso si myslí, že Le Mans bude pro Repsol Hondu velmi dobrý okruh.

Těsná prohra Daniho Pedrosy v Jerezu ho ještě trochu bolí. Jak se ukázalo, na vině byla elektronika, která špatně spočítala kolik benzínu je ještě třeba a jeho přívod tak regulovala, aby ho bylo dostatek až do konce závodu. Tím pádem neměl motor Hondy už tolik síly a Pedrosa nemohl na útok Lorenza reagovat...!

Proto si španělský jezdec Pedrosa přeje do Le Mans, kde pojede už svůj 150. závod Grand Prix, více štěstí než doma v Jerezu. Jinak ve Francii stál tovární jezdec Hondy už třikrát v závodech MotoGP na Pole position (2006, 2008 a 2009) a v létech 2003 - 2005 zde dosáhl ve třídách 125 a 250 ccm hattricku. 


"Po Jerezu se do Le Mans velmi těším, neboť zde můžeme pokračovat v našich zlepšeních z posledního závodního víkendu. Ve Španělsku jsme byli už od samého začátku hodně vpředu a našli jsme také správný setup pro závod. A to musíme nyní zopakovat i v Le Mans", vysvětluje Pedrosa. Velký vliv v Le Mans vždy hraje počasí, kdy je třeba, jako vloni, chvíli sucho a pak zase mokro. "Důležité bude proto využít tréninku a nastavit motocykl na hodně různé podmínky", říká dále Dani Pedrosa.



Stejně jako Pedrosa má rád Le Mans i Andrea Dovizioso. Vyhrál zde v roce 2004 stopětadvacítky a od roku 2003 do 2007 stál pětkrát po sobě - tedy nepřetržitě - na stupních vítězů. Ital chce především navázat na test po Grand Prix v Jerezu, se kterým byl velmi spokojen: "Myslím si, že zde budeme hodně silní. Nasadíme nové šasí, které jsme v Jerezu testovali. Le Mans je hodně pomalý okruh, který na papíře vypadá hodně jednoduše, ovšem dá se jen těžko interpretovat. Je zde velký výškový rozdíl a také mnohokrát se mění směr. To dělá tuto trať hodně těžkou a proto ji mám rád", říká Ital.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist