Pedrosa podstoupil operaci předloktí

Španělský jezdec tovární Hondy Dani Pedrosa v úterý ráno absolvoval vyšetření pravého předloktí na univerzitní klinice Dexeus v Barceloně, kde mu Doktor Mir navrhl řešit jeho komplikace operativně, takže zákrok Španěl podstoupil ještě dnes, což by mu ale nemělo zabránit v absolvování Velké ceny Francie.

Dani Pedrosa byl třetí v závodu španělské Grand Prix, když jen o necelou desetinu přišel o druhé místo a dvacet bodů do průběžného hodnocení. V pondělí společně s týmem jeden den intenzivně testoval, aby už v úterý ráno byl v Barceloně, kde s Doktorem Xavierem Mirem hledali nejlepší řešení jeho problémů s takzvaným compartment syndromem v pravém předloktí, což je běžné onemocnění u řady špičkových motocyklových závodníků.
Úterní operace proběhla úspěšně a Dani Pedrosa zůstane v nemocnici dalších čtyřiadvacet hodin na pozorování. Pak bude moct odejít do domácí léčby, ale ruka bude ještě několik dní muset zůstat fixována. Potom může začít s léčbou a pokud vše půjde podle plánu, nebude mít sebemenší problém nastoupit do pátého podniku sezony na okruhu Bugatti v Le Mans.

Poznámka: U compartment syndromu se jedná o zvýšený tlak v uzavřeném anatomickém prostoru, kompartmentu, což následně vede k cévní uzávěře, která způsobuje lokální nedokrevnost tkání a orgánů. Bolesti, brnění, ztráta citu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist