Pedrosa: Počítám i s Rossim

Dani Pedrosa sice musel na přelomu sezóny 2010 na 2011 nuceně odpočívat, aby si doléčil svou několikanásobně zlomenou klíční kost při tréninku na Grand Prix Japonska v Motegi, ale začátkem ledna už mohl začít fyzickou přípravu v plném objemu.

Španělský tovární pilot týmu Repsol Honda Dani Pedrosa tedy mohl v novém roce zahájit hodně důležitou fyzickou přípravu, neboť mu to už dovolilo vyléčení jeho předchozího zranění: "Pochopitelně, že nemohu každý den trénovat až přes limit, Ovšem pracuji se svým trenérem a dělám vše, co vlastně mohu. V každém případě je mně už lépe, což ukázaly funkční testy. Dostal jsem zelenou, že mohu trénoval i levou paži, ale samozřejmě jsme začali hodně opatrně", řekl Pedrosa pro oficiální web MotoGP. 


Přes tréninkové manko se Dani Pedrosa těší na první test do Malajsie a je hodně napnutý, zda továrna přes zimní přestávku splnila všechny jeho přání a připomínky: "Jsem si jistý, že se v továrně celou zimu tvrdě pracovalo. Doufám, že v Malajsii budeme moci na testech vyzkoušet, zda se zlepšilo dobrzďování a také zrychlování motocyklu". 


Nějaké starosti o tom, že oficiální tým HRC bude nyní tříčlenný, si 25-letý Španěl nepřipouští. Pro něho je daleko důležitější, vzít všechny soupeře opravdu vážně, než se soustředit jen na jednoho: "Bude to stejné jako v minulých rocích, jen prostě budeme mít o jednoho jezdce více." A kdo bude největším soupeřem? K těm největším počítá Pedrosa celkem pochopitelně i Rossiho, neboť si je jistý, že tento Ital bude stejně nebezpečný, jako byl u Hondy či u Yamahy: "Už v minulosti jsme viděli, čeho je schopný. Určitě tomu nebude letos  jinak". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist