Pedrosa: Nějaké změny na podvozku

Po velkém zklamání v Losailu byly na továrním motocyklu Repsol Honda španělského jezdce Daniho Pedrosy udělány některé změny na podvozku.

Tovární jezdec týmu Repsol-Honda, Dani Pedrosa, je pod tlakem. Sedmé místo v Qataru neodpovídá zdaleka jeho představám. Trojnásobný mistr světa (1 x 125 ccm, 2 x 250 ccm) a 31-násobný vítěz závodů Grand Prix (8 x 125 ccm, 15 x 250 ccm, 8 x MotoGP) sice do závodu skvěle odstartoval - ostatně ne poprvé - a ze začátku v závodě dokonce vedl. Ovšem kvůli problémům - dokonce na rovinkách nestabilním podvozku RC 212 V - se propadl až na sedmé místo v cíli. 


V Jerezu chce ale Pedrosa porážku z Losailu zapomenout nějakým Top výsledkem: "Jerez je pro všechny španělské jezdce něco výjimečného. Už se nemohu dočkat víkendu. Samozřejmě, že Qatar nebyl optimální, ale jsem přesvědčen, že Jerez bude úplně o něčem jiném. Fantastická atmosféra nám přinese další motivaci a také charakteristika traťe je úplně jiná než v Losailu".


Samotný Pedrosa byl v minulosti v Jerezu vždy velmi úspěšný, v každém svém závodě MotoGP stál vždy na stupních vítězů. Vyhrál v roce 2008 a 2005 (250 ccm) - 2009, 2007 a 2006 skončil vždy jako druhý. 

159 centimetrů vysoký, 52 kilogramů vážící a 24 let starý Pedrosa doufá, že už od pátečního tréninku bude meti Top jezdci: "V Qataru jsme celý víkend bojovali na konci, to se nám v Jerezu nesmí stát. Pro Jerez jsme udělali na podvozku několik změn, aby se RC 212 V nechovala tak nervózně. Doufám, že se tyto změny odrazí pozitivně". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist