Pedrosa nebude v Silverstone nahrazen

Vicemistr světa Dani Pedrosa závod Grand Prix Velké Británie určitě nepojede, to je jasné. A jasné je i to, že ho nenahradí původně uvažovaný japonský pilot Hiro Aoyama.

"Ano to souhlasí, že se jednalo o mém startu v továrním týmu Repsol Honda na závodě Grand Prix v Silverstone", říká japonský jezdec Hiroshi Aoyama a dodává: "Byla by to pro mě velmi dobrá příležitost, ale já jsem v současném týmu opravdu velmi spokojen".
Hlavním důvodem ale je skutečnost, že tým Gresini Honda nebyl schopen v tak krátkém termínu zorganizovat místo Aoyamy - aktuálně 8. v MS kubatury MotoGP - kvalitního náhradníka. 

Celkem zajímavá informace se ale objevila na některých zahraničních webech, dle níž se Pedrosa na pravém rameni ještě jednou zranil, když upadl při motardovém tréninku. Faktem je, že od zranění Pedrosy - zlomená klíční kost v Le Mans - už uplynuly tři týdny a třeba Colin Edwards chtěl po stejném zranění při tréninku v Katalánsku a následné operaci hned další den v závodě startovat....
A dokonce se na španělských motocyklových webech objevily zprávy, že Dani Pedrosa je momentálně v hodně těžkém psychickém útlumu, když ani letos kvůli minimálně třem "0" (Le Mans, Montmeló a Silverstone) na svůj vytoužený cíl - titul v MotoGP - nedosáhne, přičemž letos k němu měl všechny potřebné předpoklady.  Dle "Radia Paddock" se v kuloárech hovoří o tom, že Pedrosa prostě zbytek sezóny 2011 vynechá, vyléčí všechna svá zranění a plně se koncentruje na sezónu litrových motocyklů 2012.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist