Pedrosa může překvapit a přestoupit k Yamaze

Španělský závodník Dani Perosa je už jedenáctým rokem součástí týmu Repsol Hondy a už několikrát se hovořilo o jeho nahrazení mladším, dravějším závodníkem. Jenže dodnes u Hondy nenašli vhodnou náhradu výsledkově tak konzistentního jezdce jako je právě Pedrosa. Nyní je ale docela možné, že Pedrosa nebude čekat až uslyší děkuji, ale sám udělá překvapivý krok spojený s přestupem k Yamaze. To vše samozřejmě zatím s velkým otazníkem.

Myšlenku Pedrosova přestupu dnes nabídl britský Motorcycle News, který má zřejmě dobré informace, které můžou tuto verzi potvrzovat nebo alespoň potvrzovat existenci probíhajících jednání s Yamahou. Pokud byl ještě před dvěma týdny pod tlakem nováček Maverick Viñales, jezdec s maximálně dobrou šanci jít k Yamaze, je nyní v podobné situaci také zkušený Dani Pedrosa.

Smlouvy letos končí většině jezdců královské kubatury a podepsaný nový kontrakt na období 2017-2018 má prozatím trojice továrních jezdců Bradley Smith s KTM, Valentino Rossi s Movistar Yamaha MotoGP a Jorge Lorenzo s Ducati. Velkou neznámou jsou jednak pozice jejich týmových kolegů, ale také pozice u dalších klíčových hráčů jako Honda nebo Suzuki.

Suzuki dostala Mavericka Viňalese do MotoGP a on má zřejmě pocit, že by jim to měl nějakým způsobem opětovat. To znamená, že by zůstal v pozici jedničky týmu s odhodláním přinést japonskému výrobci maximálně dobré výsledky. U Yamahy by ale Viñales mohl po boku Valentina Rossiho získat cenné zkušenosti a po jeho odchodu se stát jedničkou tovární stáje tří ladiček. To je výzva, která má hodně pozitivních stránek a odmítnout ji může znamenat, že už se podobná šance nikdy víc neobjeví.

Pokud by Viñales nakonec k tovární Yamaze nepřestoupil otevřela by se možnost přestupu pro dalšího jezdce a možná ještě překvapivější. Tím jezdcem je Dani Pedrosa, tvář Hondy a také závodník, který je jedenáct let na špici MotoGP, nicméně bez titulu mistra světa. Pokud vezmeme v úvahu, že je titulárním sponzorem tovární stáje Yamahy španělský kolos Movistar, pak Španěl splňuje všechny předpoklady proto, aby byli všichni spokojeni. Navíc Pedrosa nebyl nijak angažován v napjaté situaci mezi Rossim, Lorenzem a Márquezem z konce loňské sezony, což může také sehrát svoji roli.

Ve spojení s Yamahou se rovněž hovoří o jménu italského závodníka Andrea Iannoneho. Ten měl mít už připravenou smlouvu u Ducati, jenže potom, co v Argentině sundal těsně před cílem týmového kolegu Doviziosa, nastalo výrazné ochlazení vztahů uvnitř týmu a vedení teď možná přehodnocuje plánované prodloužení. Cesta k Yamaze je ale pro Iannonenho více méně nereálná i přesto, že je tam jeho krajan Rossi. V případě Iannoneho je pravděpodobnější buď Suzuki nebo KTM.

Pokud by Dani Pedrosa od Hondy odešel, tak je tu další neznámá, kdo z jezdců by mohl nastoupit na jeho místo. To znamená být týmovým kolegou Marca Márqueze, třebaže on zatím také ještě neprodloužil. Ve hře jsou prozatím dvě zajímavá jména a to Cal Crutchlow z LCR Hondy nebo Alex Rins z Moto2.

Rozhodně je letos otázka přestupů a s tím spojených různých spekulací, zaručených variant a překvapení víc než zajímavá, takže uvidíme jak to nakonec dopadne.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist