Pedrosa musí začít vítězit

Tovární pilot Honda Dani Pedrosa je sice trojnásobný mistr světa, titul v královské kubatuře se mu ale doposud získat nepodařilo. I z tohoto důvodu nebyl malý Španěl se svým druhým místem v Kataru příliš spokojený.

Dani Pedrosa začal sezónu 2012 druhým místem při závodě Grand Prix Katar. Ovšem celý závodní víkend nebyl pro něho vůbec bezproblémový. V kvalifikaci skončil až sedmý a tak to nevypadalo pro závod vůbec nadějně. Ovšem v závodě samotném se mu podařil raketový start a dokonce se dostal před Polemana Jorge Lorenza. Hned v první zatáčce se ale Lorenzo proti oběma pilotům na Hondách prosadil.
Rovněž Pedrosův týmový kolega Casey Stoner udělal se 26-letým Španělem velmi rychlý proces a odsoudil ho tak ke třetímu místu. V samém závěru ale Pedrosa ucítil svou šanci a využil ji a pod šachovnicovým praporkem projel jako druhý za Jorge Lorenzem. Úplně spokojený Pedrosa nebyl: "Jistě, když si vzpomeneme na všechny naše problémy během závodního víkendu, tak musíme být spokojeni s tímto výsledkem. Po velmi pozitivních předesezonních testech jsme očekávali úplně něco jiného a zde se všechno ubíralo nějakým divným způsobem. Měl jsem chřipku a horečku, k tomu jsem ještě v pátek upadl a kvalifikace byla skutečnou pohromou. Z tohoto pohledu je podiové umístění velmi dobré, ale já jsem trochu zklamán, neboť jsem si myslel, že zde můžeme vyhrát.".
Přesto vidí Pedrosa také něco pozitivního: "Tým udělal během warm-upu skvělou práci a já jsem díky tomu mohl výborně odstartovat. Byl to klíčový moment celého závodu, neboť jsem tak mohl držet tempo s Caseym Stonerem a s Jorgem Lorenzem. Na konci jsem chtěl převzít vedení já, ale Lorenzo byl chytřejší než já. Předjel jsem ho sice, ale on hned také zaútočil a také Stonerovi se to podařilo. Proto jsem na Lorenza ztratil přímý kontakt. V Jerezu to musím udělat lépe."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist