Pedrosa: CRT motocykly jsou podřadné

Dani Pedrosa není nadšen novými motocykly CRT a už vůbec by nebyl nadšen tím, kdyby musel na takovém motocyklu v roce 2013 sám závodit.

Dani Pedrosa byl španělským deníkem Sport.es dotázán na svůj názor k tématu motocyklů CRT: "Celý tento "balíček" je proti současným motocyklům MotoGP hodně podřadný, tedy nejen motor, ale i ostatní komponenty jako pneumatiky, brzdy, podvozek, prostě všechno je horší. Navíc s výjimkou Edwardse a de Punieta pojedou na motocyklech CRT pouze jezdci, kteří nemají skoro žádné zkušenosti", říkal na začátku rozhovoru na téma CRT tovární jezdec Repsol Hondy. Pak se ale přece jen rozhovořil o těchto změnách trochu jinak: "Myslím si, že se rozdíly jednoho dne zmenší, prostě musíš této kategorii věřit: Moto2 byla dobrá změna, Moto3 vypadá velmi dobře, třeba tomu tak bude i s CRT."
Pokud by ale musel Pedrosa v roce 2013 sám přesednout na motocykl CRT, tak by tím taky nebyl úplně nadšen: "Rozhodně bych nebyl šťastný, kdybych v budoucnu musel na jednom takovém motocyklu sám závodit, byl by to pro mě krok zpět. Vždyť nyní jezdím na jednom z nejrychlejších prototypovém motocyklu světa a nevím, jestli by mně přineslo tolik legrace jezdit na motocyklu CRT jako nyní na motocyklu MotoGP", říkal závěrem rozhovoru Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist