Pasiniho spokojenost

Tři dny testování továrního motocyklu Ducati Desmosedici GP má za sebou italský jezdec Mattia Pasini v Mugellu a na obou stranách panovala víc než spokojenost.

Italský jezdec Mattia Pasini testoval tři dny v Mugellu aktuální tovární motocykl Ducati. A kromě zlepšení o více jak 1 sekundu proti prvnímu dni, tak také dvakráte spadl, nejprve druhý den a pak ještě třetí den dopoledne. 24-letý Ital (9 GP-vítězství, 8x 125 ccm, 1x 250 ccm) zajel svůj nejlepší čas ve čtvrtek 1:51,9 min., když objel celkem 40 kol. Jen pro zajímavost, testovací tovární jezdec Vittoriano Guareschi zde jezdil model 2010 a zajel čas 1:51,7 min., přičemž na konci testování spadl i on a test musel předčasně ukončit. 


"Bylo to neuvěřitelné sbírání zkušeností a myslím si, že jsem mohl jet ještě i rychleji. Ale po doppledním čtvrtečním pádu mě bolely hodně záda. Bez těchto bolestí jsem snad byl ještě o vteřinu lepší", říkal šťastný Pasini. 

Jen pro porovnání časů zde uvádím časy z FP při Grand Prix v Mugellu - ostatních jezdců na Ducati:
Casey STONER - 1'49.323
Niccolo CANEPA - 1'51.313  
Mika KALLIO - 1'51.723 
Nicky HAYDEN - 1'52.108 

Spokojený byl i vedoucí testování Filippo Preziosi: "Pasini potvrdil, že může jet rychle i na motocyklu kubatury MotoGP (už jistou dobu se totiž spekulovalo o tom, že Pasiniho staré zranění ruky mu nedovoluje řídit tento těžký motocykl) a dokázal zde, že je obrovský talent. Navíc přistupuje k testování s obrovskou koncentrací. Navíc je Mattia schopen podávat technikům takové informace, o jakých se nám ani nezdálo a které nám velmi pomohly. Jsem si jistý, že na tento test ještě dlouho nezapomeneme".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist