Osmý podnik sezony MS – TT Assen

Kapitoly článku

Red Bull Rookies Cup – Preview

Do hry se vrací pohárová soutěž mladých a talentovaných závodníků Red Bull Rookies Cup, jejichž první dva závody sezony jeli jezdci začátkem května v Jerezu. Nejlépe si tam vedl holandský závodník Bo Bendsneyder, když obě klání vyhrál a s padesáti body je lídrem průběžného hodnocení. Nyní má před sebou domácí podnik v Assenu, takže velká motivace znovu uspět podobným způsobem.

Australan Olly Simpson zaznamenal v Jerezu dvě třetí místa a je s dvaatřiceti body průběžně druhý. Jen jediný bod ztrácí na Simpsona třetí v pořadí Ital Fabio Di Giannantonio, dva body čtvrtý Španěl Oscar Gutierrez. Prví pětici uzavírá další Španěl Rufino Florido.

Součásti sestavy jezdců je také český závodník Martin Gbelec, který v Jerezu nezávodil, protože měl zranění nohy a do Španělska neodcestoval. Málem chyběl i v Assenu, protože v posledním závodním víkendu IDM na Nürburgringu těžce havaroval a skončil v nemocnici. Naštěstí z nehody vyvázl bez zranění a v Assenu by rád usiloval o dobrý výsledek.

První závod jedou jezdci Red Bull Rookies Cupu v pátek 26.června se startem v 16:30 hodin, ten druhý pak v sobotu 27.června a start je na programu v 15:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist