Osmé místo pro Lukáše Šemberu

Na Německém Sachsenringu se jel pátý závod Red Bull Rookies Cupu , ve kterém Lukáš Šembera dojel na vynikajícím osmém místě.

Po páteční nešťastné kvalifikaci, kdy ke konci prvního měřeného tréninku upadl v poslední levé zatáčce a obnovil si zranění levého zápěstí z Mosteckého Mistrovství Evropy, ve kterém dojel na třetím místě.
Druhý měřený trénink se mu nepodařilo zlepšit čas z předešlé kvalifikace a skončil na dvacátém místě. Tato pozice je v takto vyrovnaném poli dosti nevýhodná ,protože všechny motocykly KTM disponují stejným výkonem a jsou dováženy na váhu 136 kg s jezdcem.
Lukin poprvé v této sérii dokázal dobře odstartovat a v prvním kole projel 17. Poté bojoval ve skupince o 17 až 10 místo, ve které vybojoval vedení , okamžitě ji ujel o pět vteřin a začal stahovat náskok před ním jedoucího jezdce. Bohužel ale už do konce závodu se mu nepodařilo tohoto jezdce předjet a po odpadnutí dvou jezdců předním dojel na krásném osmém místě.
Nyní je Lukin na celkovém 12. místě a čeká ho závod na domácím Brněnském Automotodromu , polodomácím Hungaroringu a Valencii.
Lukáš Šembera:
Pátek byl pro mě dost nešťastný , ale bolest zápěstí mě bohužel nedovolila zlepšit čas a dvacáté místo na startu mě neuspokojilo. Start se mě povedl ale bohužel jsem měl před sebou skupinku pomalejších jezdců kterou na takto náročné trati se my podařilo předjet až po polovině závodu a to už čelní skupinky mě hodně odjeli. Osmé místo je pro mě vzhledem k okolnostem pěkné. Doufám, že v Brně to bude mnohem lepší.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist