Ohledně Iannoneho startu rozhodnou lékaři

Italský závodník tovární stáje Ducati Andrea Iannonen neměl v pátek zrovna šťastný den, tedy pokud jde o zranění, protože si pádem v úvodu prvního tréninku způsobil frakturu obratle. Ital zůstal v místě pádu chvíli otřesen, ale dokázal z místa nehody odejít po svých a vrátit se zpátky do boxu.

Vše se odehrálo ve třinácté zatáčce, kde Andrea Iannone havaroval a tvrdě tam dopadl na záda. Ital se následně vrátil zpátky do boxu, ale krátce na to ho vzali do zdravotního centra okruhu Misano a následně byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Ceseně, kde podstoupil důkladné testy.

Bylo tam totiž podezření na poškození obratle, což se nakonec potvrdilo, protože Iannone má frakturu obratle T3. Původní verdikt zněl, že italský závodník končí a v dalším průběhu příprav na Velkou cenu San Marina pokračovat nebude.

Později přišla protichůdná informace, že Iannone je zdravotně způsobilý. Výsledkem nakonec je, že italský závodník bude muset v sobotu ráno podstoupit zdravotní prohlídku u hlavního lékaře. Tam se rozhodne, zda dostane pro závod zelenou.

Andrea Iannone k tomu uvedl: „V prvním tréninku jsem ve třinácté zatáčce přišel o předek a pak už jsem se válel ve štěrku. Bohužel jsem dopadl na záda a testy ukázaly na zlomený obratel T3. Lékaři rozhodli, že mě ještě v sobotu ráno prohlédnou než vysloví definitivní verdikt ohledně závodu. Doufám, že si přes noc odpočinu a ráno se vzbudím bez bolestí, protože chci opravdu moc v Misanu závodit.“

AKTUALIZACE (10/9/2016) - Andrea Iannone nepokračuje v dalším průběhu Velké ceny San Marina

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist