Ohlasy po kvalifikaci Moto GP v Austrálii

Sobotní dopolední tréninky ovlivnil déšť, během dne však vysvitlo slunce a kvalifikace Moto GP se jela na suchu. Nejrychlejší čas zajel současný lídr šampionátu Marc Márquez, který vyrazí do australského závodu po čtvrté za sebou z pole position. Z druhého místa odstartuje Mavrick Viñales, třetí muž průběžného hodnocení mistrovství světa. V pátečních trénincích se jezdec Yamahy vždy umístil na páté příčce, v tom sobotním skončil dokonce až za první desítkou. V kvalifikaci se mu však dařilo o poznání lépe. Ve svém předposledním měřeném kole se vyhoupl na druhou pozici a odsunul tak na třetí místo francouzského pilota Johanna Zarca, jenž si tak stejně jako v Motegi vyzkouší start z první řady na startovním roštu.

MotoGP – Kvalifikace

1. Marc Márquez (Repsol Honda Team) – 1'28.386 … pole position

 „Jsem šťastný, cítil jsem se dobře v každém tréninku a za všech podmínek. Našli jsme dobrou rychlost pro jednotlivá kola, ale byli jsme taktéž schopni si během tréninků udržet dobrý rytmus, na kterém v závodě opravdu záleží. Myslím, že práce, kterou jsme odvedli během čtvrtého tréninku, byla velmi důležitá. V kvalifikaci jsem se cítil velmi pohodlně, někdy však bylo na trati až moc závodníků. Na tomto okruhu je důležité porozumět slipstreamu, a chápu, že za mnou někteří piloti jezdí během tréninku, ale v kvalifikaci bych raději jezdil sám. Když jsem podruhé opouštěl pit lane, chvilku jsem si počkal, a poté se mi podařilo zajet opravdu dobré kolo. Jsem s pole position opravdu spokojený, ale závod je až zítra. Je pravda, že Dovi bude na gridu trochu vzadu, ale i v Motegi byl devátý! Musíme také počkat na to, jaké bude zítra počasí, vypadá to, že stejně jako dnes bude velmi proměnlivé. Dám do toho 100 % a od začátku do konce na to budu tlačit."

2. Mavrick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) – 1'28.719 … + 0,333

 „Upřímně, tohle je lepší výsledek, než jsem očekával. Zvláště ve čtvrtém volném tréninku jsem se na motorce necítil dobře. Nemám na ní tak skvělý pocit, jaký jsem měl během zimních testů, a to kvůli odlišným pneumatikám, hlavně té přední. Během druhého výjezdu v kvalifikaci jsem se ale cítil natolik dobře, že jsem na to mohl trochu zatlačit a výsledek mě činí šťastným. Během víkendu jsme s pár věcmi trochu bojovali, ale myslím, že se nám podařilo najít tu správnou cestu a zítra se pokusíme vydat to nejlepší z nás. Samozřejmě doufám, že se pojede na suché trati. S týmem se však snažíme najít způsob, jak být konkurenceschopnými i na mokru, a dnešní volný trénink nám v tom hodně pomohl. Zítra pojedu svůj vlastní závod. Samozřejmě, pokud budu moci, pokusím se vyvinout co největší tlak na mé soupeře. Udělám, co budu umět."

3. Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) – 1'28.744 ... + 0,358

„Po skončení kvalifikace na třetím místě mám co se týče zítřka velká očekávání a doufám, že se mi podaří držet se v závodě s Márquezem a Viñalesem. Myslím, že právě oni budou na trati těmi nejsilnějšími jezdci, budou spolu bojovat a jsem si jistý, že Viñales bude chtít využít příležitosti vyhrát závod GP. Pokud by se mi s nimi podařilo udržet krok a zapojil bych se do boje o pódium, bylo by to fantastické. Co se týče mého tempa, vidím jej v celku pozitivně, ve čtvrtém volném tréninku jsem použil pneumatiky medium a citíl jsem se na nich dobře. Teď musíme počkat na to, jaké bude zítra počasí. Jsem ale přesvědčen, že můžeme zajet skvělých 27 kol."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist