Ohlasy na závod MotoGP ve Valencii (1)

Tradiční ohlednutí za závodem nejprestižnější třídy zahájíme první sedmičkou v cíli.

Marco Melandri (1. místo)
Byl to pro mne dokonalý víkend. Zajistil jsem si druhé místo v šampionátu a dokázal jsem to dvěma vítězstvími v řadě. Startoval jsem do závodu s plánem udržet svou výhodu bez příliš velkého rizika. Měl jsem dobrý start a od první zatáčky jsem jel ve vedení. Věděl jsem, že je blízko Nicky a tak jsem se soustředil na svůj rytmus bez velkých rizik. Bylo tam místo, kdy jsem chtěl nechat jet Nickyho vpředu, ale nakonec jsem usoudil, že by bylo příliš obtížné dostat se opět do vedení. V posledních kolech jsem jel co nejtvrději, pokusil jsem se ujet. Nakonec jsem byl schopný zvítězit. Tím se splnil můj velký sen.
Nicky Hayden (2. místo)
Byl to dobrý závod. Na začátku jsem nechtěl mnoho riskovat, protože jsem zde v posledních dvou letech havaroval v důležitých okamžicích, tentokrát jsem to nechtěl dopustit. Jakmile jsem se rozhýbal a motocykl začal poslouchat, začal jsem být klidný. Celý závod jsem se chtěl držet u Marca a využít jeho případné chyby, ale on jel skutečně výborně a nikdy mi nedal příležitost. V poslední zatáčce jsem ho chtěl podjet, ale on si to dobře ohlídal a mě se to nepodařilo. Samozřejmě, že jsem zklamaný, chtěl jsem vyhrát. Jsem však nakonec i spokojený, protože motocykl byl dobře připravený, měl jsem dobrý závěr roku a chtěl bych proto všem poděkovat, Hondě, Michelinu a ostatním sponzorům. Věřím, že příští rok budu ještě silnější.
Valentino Rossi (3. místo)
Ve druhé části závodu jsem měl dobrou rychlost což bylo pozitivní, jezdil jsem dobře, ale pokud chcete vyhrát závod, nemůžete startovat z patnáctého místa. Chybu jsem udělal včera při mé havárii, ale opravdu jsem celý víkend bojoval s nastavením a až do dnešního rána jsem nevěděl kde byl problém. Nakonec jsme na to přišli a já byl v závodě schopen jezdit tak jak jsem potřeboval, bylo to však příliš pozdě. Byla to legrace, jel jsem tvrdě, ale ne dostatečně. V budoucnu musím lépe pracovat během tréninků. Byl to fantastický rok, všichni pracovali velmi tvrdě pro dosažení našich cílů. Nyní se těším na trochu dovolené a pak je zde již tvrdá, zimní práce.
Carlos Checa (4. místo)
Neměl jsem rychlost, jakou jsem měl včera a bojoval jsem, abych se dostal na 33 sekund. Nějakou dobu mi trvalo než jsem ohřál pneumatiky, když byly ohřáté, pokusil jsem se zachytit nejrychlejší chlapce, ale nepodařilo se mi to, protože se motocykl začal hodně klouzat. Když jsem chvilku jezdil s Valentinem, byl jsem v některých oblastech rychlejší, ale předjet ho bylo nebezpečné. V posledních kolech se zhoršila přilnavost a já musel zpomalit, musím tedy tento problém, analyzovat. Měl jsem těžký začátek sezóny, nový motocykl, nové pneumatiky, také jsem byl zraněný. Nebylo to snadné, ale pracoval jsem a nakonec byl motocykl i pneumatiky dobré. Výborných bylo posledních šest závodů, dvě pódia, umístění v první pětce. Hodně jsem se tento rok naučil.
Alex Barros (5. místo)
Jsem opravdu šťastný, i když tohle nebyl výjimečný výsledek, ale vyhrál jsem dvě těžké bitvy s Lorisem a Maxem. S Capirossim to bylo zvlášť těžké, protože jeho motocykl je velmi silný a bylo zde pouze jedno místo, kde jsem ho mohl předjet. Na dvě kola se zase vrátil přede mne, ale nakonec jsem ho dokázal předjet. Myslím si, že jsme se oba bavili. Můj rytmus byl docela dobrý, ale ne tak dobrý, jako rytmus prvních třech jezdců. Možná jsem mohl bojovat s Checou, ale když jsem předjel Maxe, bylo již příliš pozdě.
Max Biaggi (6. místo)
Jsem velmi smutný, že jsem skončil na tomto místě tuto sezónu. Včera, když jsem jezdil se závodními pneumatikami, bylo vše asi lepší, ale dnes ráno již to tak dobře nevypadalo. Havárie mi zranila prst a bolela mne pravá noha, ale motocykl byl poškozen velmi mnoho. Rozhodně odpoledne již nebyl tak dobrý, a to i přestože tým odvedl výbornou práci během přípravy stroje na závod. V závodě jsem pomalu vjížděl do zatáček, poskakoval mi předek. Dal jsem do toho sto procent jako vloni, kdy jsem dojel 0,4 sekundy za vítězem. Dnes mi na vítěze chybí 21 sekund. Přijmout tuto porážku je pro mne tvrdé.
Loris Capirossi (7. místo)
Jsem spokojený, protože jsem zde mohl závodit. Pokud bych sem nepřijel, skončil bych tuto sezónu na osmém místě, takto jsem šestý. Závod na třicet kol byl tak těžký, jak jsem počítal, zvláště pak posledních pět nebo šest kol, když jsem byl již velmi unavený. Během posledních dvou kol byla má srdeční frekvence již hodně vysoká a tak jsem se rozhodl pouze dokončit tento závod. Sedmé místo není špatné, bojoval jsem s Biaggim a Barrosem. Bez mé havárie v Austrálii jsem možná mohl v šampionátu skončit výše, ale tento sport je již takový. Od poloviny sezóny jsme byli opravdu konkurenceschopní. Ducati se hodně zlepšila, zvláště v elektronice a v jízdní stabilitě. Opravdu výborná byla spolupráce s Bridgestone, což demonstruje našich šest pódií. Příští rok budu chtít být konkurenceschopný od začátku sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist